Retraite rondom midwinter. Verstilling, verwondering, verdieping

Retraite rondom midwinter. Verstilling, verwondering, verdieping

December is voor veel vrouwen een zeer drukke gestreste volle maand. Niet alleen het werk, hoe vervullend ook,  de kinderen en de school van de kinderen, je partner, eisen je aandacht.  En dreigen je op te slokken. Hoe kom je hier van bij?

In deze tijd van haast, haast, haast, van overprikkeling, stimulans van smartphones, sociale media, dag en nacht overal elektrische verlichting, is er niet makkelijk ruimte voor jezelf en wie je bent en waar je op zou willen focussen. In december is er ook nog de extra druk van feestdagen en sociale verplichtingen. Hoe geef je je binnenwereld die aandacht waar je ziel zo naar snakt?

Vakanties ondersteunen niet ons bioritme
We hebben hier in het westen  de zomer vakantie. Dit is gegroeid vanuit landbouwculturen, waar de kinderen in de zomer niet naar school hoefden en mee konden helpen met de oogst. Maar voor het gestel en het bioritme van vrouwen zou een lange kerstvakantie veel meer voor de hand liggen.  Rust en niets hoeven rond de jaarswisseling voedt ons en houdt ons op een aangename manier op de been.

Juist in de winter een retraite ?
Naar binnen gaan is de natuurlijke beweging die de natuur maakt in de winter. De bomen en planten hebben zich naar binnen getrokken, de sappen stromen niet. Vele dieren houden een winterslaap. De natuur heeft zich teruggetrokken om levenskracht op te doen voor het komende nieuwe voorjaar en zomer. Dat hebben wij ook nodig. Er is veel minder uren zonlicht, er zijn veel meer uren donkerte. De langste nachten van het jaar nodigen ons uit diep naar binnen te gaan.

Voor wie?
De winterretraite bij Atlas Reiki is er speciaal voor:
– healers, voor vrouwen die andere mensen persoonlijk bijstaan. Denk aan yoga docenten,  healers, priesteressen, verzorgenden, psychologen, mediums, Reiki Masters & Reiki Practitioners, lichaamsgerichte therapeuten, artsen, heksen, sjamanen, coaches, tantrika’s.
– Andere spiritueel onderlegde hsp hoogsensitieve vrouwen
-vrouwen die zich niet (helemaal) welkom voelen op aarde.

de terugkeer van het licht retraite

Winterretraite
De retraitedagen zijn een uitnodiging om te ZIJN.
Meditatie, healing, rituelen, intuïtieve dans, sharing, verstilling, viering en in de warme veilige bedding zijn van Godin.
We gaan van ons hoofd naar ons lijf in contact met je hart & baarmoeder.
We ervaren Me – time. Om weer te merken dat jij belangrijk bent.
Verstilling zoals de natuur ons voordoet.
Loslaten en reinigen door te rouwen en vieren over het afgelopen jaar.

 de 12  rauhnachten

In de Griekse mythologie wordt gesproken van de 12 heilige nachten vanaf 25 december, een tijd om je te verbinden met de binnenwereld, bezinning, stil te staan bij jezelf, de natuur die in deze periode haar adem inhoudt. De twaalf dagen tussen (nu) Kerst en Driekoningen heetten in vroegere eeuwen ook wel ‘lotdagen’. Om de toekomst te kennen ging je tijdens deze dagen zwijgend naar een kruispunt van wegen. Daar luisterde je en lette je op voortekens die het weer en  ook andere gebeurtenissen aanduidden. Het woord ‘lot’ duidt hier niet op noodlot, maar wordt gebruikt in de oude betekenis van ‘luister’. Elke nacht kon  een voorspelling voor een van de komende twaalf maanden brengen. Dromen tijdens de Twaalf heilige nachten zouden een  voorspellende karakter hebben. Oeroude overleveringen verhalen van geesten van de gestorvenen die in de nachten de levende mensen bezoeken. De twaalf heilige nachten: een tijd van verwondering en van geestelijke groei, een goede periode voor meditatie, reflectie, oude processen afronden en om nieuwe voornemens voor het komende jaar te maken. Daarna worden de dagen langer en de nachten korter.

 

Keer naar binnen en geef jouw binnenwereld de ruimte waar ze zo naar verlangt.

reiki vrouw brengt licht

 
 
Wat levert de winterretraite je op?
*Je ontwikkelt dit jaar eens geen griep rondom de kerst. Met andere woorden vergroting van je fysiek, mentale en spiritueel weerstand. .
*De rust en het weten dat zowel het donker als het licht deel zijn van ieder mens. Dat dat er is en mag zijn .
*Een dag retraite voelt als een week vakantie
* Heldere intenties voor het nieuwe jaar

 

Een dag retraite voelt als een week vakantie

 

vrouwen in het Lichtcentrum Reiki Masters

 

Wanneer is de retraite?
De retraite is op  op zaterdag 29 december en op zaterdag 5 januari. Dus rondom de Heilige Nachten/rauhnachten.
Van 10.30 tot 16.30 uur.


Waar is de retraite ?

In het prachtige uitstekende bereikbare Lichtcentrum Amsterdam (op de aangeklikte webpagina naar beneden scrollen). Schellingwouderdijk 337, 1023 NK Amsterdam. Gratis parkeren en uitstekend bereikbaar, ook met het OV. Het sfeervolle Lichtcentrum heeft een boomgaardje waar we o.a. het vuur zullen ontsteken.

 

helende vrouwen in de winter

Er is plek voor maximaal 9 vrouwen. Bewust is de groep klein. Wacht dus niet met je opgeven.

De rust en het weten dat zowel het donker als het licht deel zijn van ieder mens. Dat dat er is en mag zijn

Winterretraite

Godin Holle, ook Perchta genaamd, als aanvoerster van de Wilde Jacht

 

Ja, ik doe mee

Heb je al vragen ? 

Informatie en contact: info@atlasreiki.nl via contact  of via 06 40000827.

 

Zaterdag 29 december

Aandacht voor Rouwen en Vieren van het oude. En voor intenties voor het nieuwe. Een dag met bijzonder veel stilte. Stilte is een heilzaam, vriendelijk, troostend en inspirerend proces voor en met jezelf waarbij jij zelf de regie bepaalt.

 

Zaterdag 5 januari

Aandacht voor rauwheid & vrouwelijkheid in puurheid. Een bijzondere dag met veel stilte.

Godin Perchta en  Godin Holle worden wel aangeduid als aanvoersters van de wilde jacht. Ze razen in de periode van 25 december tot en met 5 januari door de lucht en voeren een leger van overleden voorouders aan die de levenden helpen om de chaos en de kwade geesten van de winter te bezweren.

Hieronder is ruimte om te reageren

Leuk als je reageert ! Herken je iets, of heb je wat gehad aan dit blogartikel? Scroll een stukje naar beneden en daar is plek voor jouw verhaal, ervaring, opmerkingen, etc.

 


 

Related Posts

Leave a reply