Reiki na een val of ongeluk. Rubriek huis, tuin en keuken Reiki

Reiki na een val of ongeluk. Rubriek huis, tuin en keuken Reiki
Iemand maakt voor je neus met zijn fiets een slipper en belandt op de grond. Of je ziet een ander ongeluk gebeuren. En je wilt iets doen.

Reiki geven brengt balans. Het ‘systeem’ van de persoon die net die smak heeft gemaakt is volop in stress. Adrenaline raast door haar heen. Paniek, angst, schaamte. Wat kun jij doen?

Verminder paniek bij een ongeluk

Reiki bij paniek of ongevalOp deze foto zit iemand netjes recht. Dit is wat je wilt doen: je Reiki hand plaatsen tussen de schouderbladen. Oefen geen druk uit.

Als er een wond is gekomen op die plek raak je niet aan maar plaats je je hand of handen er een stukje vandaan.

Het kan fijn zijn om de persoon die net gevallen is eerst even aan te kijken en vragen of je een hand mag plaatsen op haar rug.

Wellicht ligt iemand. Bel zonodig 112. Verplaats nooit iemand als er geen zekerheid is of er iets gebroken is. Zie ook http://www.ehbo.nl/tips.  Praat met de persoon. Zorg voor veiligheid.

Geef dan, als er geen bezwaar is, Reiki door. Dat kan dus ook liggend. Op momenten als deze begin ik niet met uitleggen wat Reiki is, of wat ik aan het doen ben.

Ik geef zo snel mogelijk Reiki. Als de plek tussen de schouderbladen niet mogelijk is, dan hand op een schouder, of hou ik een hand vast. Ik neem waar hoe het met de persoon is (en zie hoe degene kalmer wordt).

De handpositie met de hand tussen de schouderbladen is bij uitstek geschikt om iemand te helpen om niet in een shock te raken, en paniek te verminderen.

Als er geen gevoel van paniek is, kan er ruimte gaan komen voor herstel. En ook ruimte om na te gaan wat er echt is op dat moment, i.p.v  angstig te zijn en te denken dat het allemaal heel erg ernstig is.

Binnen 1 seconde (echt waar !) verdwenen de uithalen in zijn huilen.

Een van mijn laatste ervaringen met deze handpositie – een hand tussen de schouderbladen –  was met een jongetje van ongeveer 11 jaar, die van zijn step was gevallen. Hij had grote pijnlijke schaafwonden. Zijn vader, die voorheen op de ambulance reed, had hem op een stoel gezet, en hem verbonden. Het arme kind bleef paniekerig huilen. Ik had me eerst wat teruggehouden vanwege alle zorg die er al voor hem was. De jongen huilde echter heel klaaglijk.

Ik vroeg toestemming aan de vader en de jongen en legde mijn hand neer. Binnen  1 seconde (echt waar !) verdwenen de uithalen in zijn huilen. Hij kalmeerde. Iedereen om hem heen werd ook rustiger.

De gevallen jongen was bang dat ie zijn duim had gebroken. Hij schaamde zich, iedereen om hem zei dat hij altijd degene was die viel. Een minuut later durfde hij het wel aan de duim die nog erg veel pijn deed, even te bewegen. Dat gaf hem moed.

Heb je wel eens reiki na een ongeluk gegeven? Vertel. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Of stel je vraag.

Related Posts

5 COMMENTS

 1. februari 11, 2014 17:22 Beantwoorden

  Hallo Nicole, Interessant je verhaal over dat jongetje.
  Toen jij zijn vader benaderde, hoe vraag je dat dan precies?
  Wist die vader wat reiki is?

  • februari 12, 2014 19:49 Beantwoorden

   Dag Marina, dank voor je vraag. Ik heb gevraagd of het goed was als ik mijn hand op de rug van de jongen zou plaatsen. En dat was goed. Ik heb genoemd dat mijn verwachting was dat dat zou bijdragen aan balans. Ik denk niet dat ik op dat moment Reiki genoemd heb. Had wel gekund, tegenwoordig heeft bijna iedereen wel ervaring met Reiki, al is het maar van horen zeggen. Maar je kunt beter vertellen wat je denkt dat het resultaat zal zijn. Later in kort nagesprek heb ik genoemd dat mijn beroep healer is. De vader noemde dat zijn zoontje echt veel rustiger was geworden, en hijzelf ook, en beiden bedankten me. Hartegroet, Nicola

   • nicola
    februari 12, 2014 19:40

    Dag Carleer, dan ben je hier aan het goede adres. Want in mijn Ezine en blog geef ik regelmatig gratis Reiki tips. Inschrijven voor de Ezine kan via home http://atlasreiki.nl/ Onderaan de pagina. Dan mis je niks. Hartegroet, Nicola

 2. Hoi nicola
  oktober 22, 2015 15:20 Beantwoorden

  Hoi nicola
  Hoe weet je wat je reiki hand is ik geef ook reiki maar altijd met 2 handen
  Gr wilma

  • Nicola Romme
   oktober 23, 2015 07:44 Beantwoorden

   Hoi Wilma,

   Ik gebruik ‘je Reiki hand’ in deze tekst om aan te gaven dat we het over de hand hebben die tussen de schouderbladen geplaatst is. Je zou op de aanbevolen positie ook beide handen kunnen plaatsen, in plaats van één hand.

   Er bestaat niet zoiets als je Reiki hand, alsof maar 1 van je handen dat zou zijn. Allebei je handen zijn Reiki handen.

   Hartegroet, Nicola

Leave a reply