Het belangrijkste punt van heling

Het belangrijkste punt van heling

 

Weet jij wat het belangrijkste punt van heling van alle ziektes is?

De grondelegger van Reiki, Mikao Usui, noemde de navel het belangrijkste punt van heling.

Niet gek, als je beseft dat je je eerste aardse voedsel en zuurstof via de navelstreng in de buik van je moeder hebt binnen gekregen.

Lees hieronder meer over de speciale navel Reiki techniek. Leer ook  hoe je hem kunt toepassen.

Op de eerste Atlas Reiki Community middag afgelopen zaterdag hebben we deze techniek ervaren en toegepast. Sommigen voelden enorme geruststelling : comforting. Alsof De Grote Moeder zelf gekomen was om je te koesteren, gerust te stellen.

De eerste Atlas Reiki Community middag was magisch. Ik vibreer nog na, op een mooie manier. Prachtig om mee te maken dat vrouwen uit diverse jaargangen elkaar ontmoetten, samen met vrouwen die voor het eerst proefden aan wat Atlas Reiki biedt.

Een magisch hoogtepunt voor mij was de enorm stilte – de sterrenwereld – die neerdaalde toen iedereen haar krachtplek had gevonden om de Reiju bekrachtiging te ontvangen.

En erna stonden we bekken aan bekken, als 1 vrouw, samen in de cirkel. Schitterend en ontroerend.

 

Heso Chiryo-ho

De Heso Chiryo – ho is de methode van navelheling. De Heso Chiryo – ho is een van de zogenaamde Japanse Reiki technieken.

Heso = navel

Chiryo = medisch behandeling

ho = methode of manier

 

Door Usui zou de navel het belangrijkste punt voor het helen van alle ziekten zijn genoemd.

De Heso Chiry-ho is afkomstig van Usui. Je kunt de techniek op jezelf toepassen. Bijvoorbeeld deel uit laten maken van je Reiki zelfbehandeling.

Ook kun je de navelmethode op iemand anders toepassen. Heel belangrijk daarbij is dat je je eigen grenzen, en die van degene die je behandelt, in acht neemt.

Uit ervaring weet ik hoe ontzettend mooi het kan zijn om deze methode toe te passen op de blote huid. Maar het kan zijn dat iemand niet door iemand anders op de navel of buik aangeraakt wilt worden.

Het is heel intiem, het is begrijpelijk als je het niet wilt. En je kunt de Heso Chiryo-ho ook toepassen zonder huid op huid contact. Reiki gaat door kleding heen, dus je kunt ook je hand op de kleding van de cliënt leggen. Of zelfs een stukje erboven houden, ook dan werkt het.

Eerst overleg of  je deze naveltechniek mag doen.

 

navel reiki

Hoe pas je de Heso – Chiryo – ho toe:

1.      Ga rustig en ontspannen naast de cliënt zitten of staan.

2.    Doe Gassho, ontspan en zeg in jezelf – of denk “Ik wil nu Heso Chiryo-ho beginnen” of “ Ik wil nu de methode van navelheling toepassen”.

3.    Plaats één hand boven de navel en leg het topje van je middelvinger op de navel. Voel de polsslag. Voel hoe de polsslag door Reiki wordt geleid, en langzamerhand in dezelfde trilling wordt gebracht als de Universele Levensenergie.

4.    Houd deze positie gedurende ca  5 – 15 minuten aan. (langer mag)

5.    Als de behandeling is voltooid  (als het klaar voelt), doe je Gassho, en je bedankt.

De Heso Chiryo-ho oefen en ervaar je in het  Oervrouw traject

Veel plezier met toepassen van de Heso Chiryo – ho.

Reageren op dit artikel

Ik ben benieuwd  hoe deze techniek voor je is. Laat je het weten? Ook als je vragen hebt. Scroll een beetje naar beneden, daar alle is ruimte voor jouw reactie. Ik zou het leuk vinden deze te lezen, en de andere lezers van dit blog ook.

Related Posts

2 COMMENTS

  1. Ria Smits
    maart 12, 2014 21:10 Beantwoorden

    Bedankt Nicola voor dit cadeautje, als ik mezelf behandel doe ik meestal ook m’n buik nog extra maar nu kan ik heel gericht m’n navel onder handen nemen en geloof me dat is hard nodig.Knuffel en groetjes Ria

  2. maart 12, 2014 22:31 Beantwoorden

    Graag gegeven Ria, fijn dat je er veel mee kan. Ik pas hem ook graag toe op mezelf. Hartegroet, Nicola

Leave a reply