Aanbevelingen Reiki cursus

Testimonials van Atlas Reiki cursisten

 Reiki zelf leren, meer informatie

 

Mijn leven & vitaliteit zijn verbeterd, mijn energie verhoogd en mijn bewustzijn verbeterd

Bedankt Nicola! Ik heb een zeer positieve Reiki-1 cursus gevolgd. Erg fijn dat het 1 op 1 sessies zijn waarbij alle aandacht er is voor de cliënt. Mijn leven & vitaliteit zijn verbeterd, mijn energie verhoogd en mijn bewustzijn verbreed. Nicola creeert een veilige, open sfeer zonder oordeel die ik belangrijk acht tijdens zo’n ontwikkeling als deze.
Naomi Klein
 

wat ik nu leerde, was van een heel ander kaliber

Atlas Reiki vond ik anderhalf jaar geleden op het internet. Ik las over het aanbod van Atlas Reiki, het klonk allemaal erg integer en betekenisvol, allesbehalve een oppervlakkige cursus. Ook vond ik de laagdrempeligheid aantrekkelijk: ik besloot eerst maar eens voor de proefles te gaan. Ik heb deze eerste kennismaking als zeer bijzonder ervaren en heb meteen besloten te beginnen aan Reiki 1, via de trainingsavonden. Ik heb ontzettend veel geleerd. Stuk voor stuk waren de trainingsavonden ontzettend waardevol, ze waren ook allemaal uniek. Het aanbod was verrassend. Ik had eerder Reiki 1 gevolgd, maar wat ik nu leerde, was van een heel ander kaliber
 
Ik pas Reiki dagelijks toe. Ik behandel mezelf en af en toe ‘oefen’ ik op vrienden en familie. Reiki is niet meer weg te denken uit mijn leven. Soms heb ik zo’n behoefte aan Reiki, ik mag dan in de tram zitten, maar ik doe het gewoon toch. Dan kijken mensen me maar raar aan. Gelukkig kan ik ook met losse handen fietsen, echt waar: ik geef mezelf zelfs Reiki op de fiets. Beter ‘fiets-reiki’ dan geen Reiki.
 
Nicola is een supergoede leermeesteres. Wat me altijd opvalt is dat ze zich altijd erg in het ‘hier en nu’ bevindt. Ze neemt voor alles de tijd, ze doet alles erg bewust. Ze luistert goed en gaat serieus in op vragen. Ze geeft niet zomaar antwoord. Als je haar een jaar later dezelfde vraag stelt, krijg je, bij wijze van spreken, hetzelfde antwoord. Ik waardeer ook de openheid, humor, diepgang en de hoge ambities in Nicola. De communicatie via de mail gaat altijd goed, als iemand weet wat maatwerk is, is het Nicola.
 
Nicola, ik heb ontzettend veel van je geleerd en ik weet dat ik nog zoveel meer van je kan leren, ik hoop echt dat dat gaat gebeuren! Bedankt

Femke, 42 jaar, docent

 

Een 10!

Op de enquete na mijn Reiki 1 prive cursus heb ik een 10 gegeven.

Vooral het tweede deel van de cursus leek wel ‘custom-made’ speciaal voor mij. Alles was en ging precies zoals het moest gaan voor mijn gevoel. De begeleiding heb ik als heel goed, behulpzaam, duidelijk, geruststellend en met veel liefde ervaren.

Ik vond ik het heel fijn en bijzonder hoe Nicola de tijd nam om aan te voelen welke stroming van de Reiki het meeste bij mij zou passen op dit moment in mijn leven.

Saar Zwart

Een gevoel van er mogen zijn en vooruit willen

Sommige ongemakken en gevoelens werden mij door Reiki aan duidelijk, en zorgden ervoor dat ik steeds beter naar mezelf ging luisteren. Ik heb gemerkt dat mijn lichamelijke klachten die gebonden waren aan mijn angst eerst opeens nog meer aanwezig waren, maar ook door de Reiki begeleidbaar waren. Dit vond ik erg bijzonder en het helpt me echt.

Ik heb gemerkt dat ik meer in contact sta met mijn lichaam dan voorheen.

Zoals ik al noemde waren bepaalde emoties goed lichamelijk te herkennen. En door het geven van Reiki kon ik deze in goede banen leiden.Evelyn Smith

Verder heb ik mijn hele reinigingsperiode niet gedroomd en totaal geen nachtmerries gehad (iets wat ik iedere avond had voordat ik Reiki deed).

Ik vind het onwijs fijn om mezelf reiki te geven, ik merk dat ik steeds vaker voel als ik behoefte heb om mezelf reiki te geven. Ik ontspan, en sta even stil bij wie ik ben en wat ik wil, en dat is voor mij ontzettend goed.

Wat mij bij is gebleven, is de rust die ik ervoer bij Nicola, en in de ruimte van de cursus. Een gevoel van er mogen zijn en vooruit willen. Dit vond ik erg fijn.

Evelyn Smith

 

Een sfeer waarin ik me gezien voelde

Omdat ik verder wilde gaan op mijn spirituele pad, en meer inzicht te krijgen in mijzelf, ben ik de Reiki beginnerscursus ik gaan volgen. De cursus was erg prettig. Door de Atlas Reiki 1 cursus heb ik nu een dieper contact met mijzelf.

De rust en de aandacht voor iedereen die Nicola had, vond ik het allerbeste aan de Reiki cursus. Er was een fijne sfeer waarbij ik mij gezien voelde.

Lidwien, klassenassistente , 62 jaar

 

Meer rust in mijn hoofd

De Reiki 1 cursus ben ik gaan doen om meer ontspanning en rust te krijgen. Vanaf het moment dat ik Atlas Reiki website bekeek was het duidelijk dat ik hier graag de cursus wilde doen. De beginnerscursusheeft me precies gegeven wat ik hoopte, meer ontspanning en rust in mezelf, en meer rust in mijn hoofd.

Het was een zeer prettig cursus, en een verreiking. Ik raad het zeker aan een cursus bij Nicola te volgen. Nicola straalde bevlogenheid uit tijdens de lessen, dat was fijn. Dat er een klein groepje was, en er echt een aantal weken diep induikt, maakte het een zeer persoonlijke en uitgebreide ervaring.

Gaby Braam, 38 jaar

Meer informatie over de Reiki 1 cursus

Ik voel en ervaar meer rust in me

Spritualiteit trekt mij enorm aan, en wil ik me graag meer in verdiepen, daarom besloot ik een Reiki beginnerscursus te gaan volgen. Alle dagen ben ik met plezier naar de cursus gegaan. Doordat de cursus vier ochtenden duurde (en niet een 1 daags cursus was ) heb je meer tijd om Reiki te oefenen en te ervaren.

Wat het me nu al opgeleverd is dat ik nu meer rust voel en ervaar in me. Er was een fijne en rustige sfeer en jij, Nicola, bent ook geduldig. De cursus was heel prettig en leerzaam, en het maakt mij ook nieuwsgierig. Nu na de Atlas Reiki 1 cursus voel ik me een heel ander mens. Met de dag ervaar ik veranderingen, en daar ben ik specifiek dankbaar voor.

Amreeta Baldwin, 46, vrijwilliger bij Blijfgroep, moeder van twee kinderen, 27 en 15 jaar

Geen andere methode is zo zacht

Door de jaren heen heb ik veel verschillende therapie-vormen geleerd. Ik ben heel blij dat ik doorgezet heb. En de Reiki cursus ben gaan doen. Reiki is zo’n zachte methode, heerlijk. Geen andere methode is zo zacht.

lichaamsgericht therapeute

 Meer informatie over de Reiki 1 cursus

Een welkome bevestiging van wat ik al voelde

Wat mij vooral opviel en ik als prettig ervaarde was dat er geen druk of opgelegde idee was van wat goed of fout is. Ook je uitleg dat je niet iemand hoeft of kan healen als je dat zelf niet wil, viel goed bij mij.

De manier waarop Nicola les geeft is iets wat bij mij past. Je geeft de ruimte om ook (vooral) intuïtief je handen te laten werken.

Het idee dat Reiki heel normaal is en makkelijk toe te passen en voor iedereen ook toegankelijk geeft een heel aards gevoel.

Leerzaam is ook de structuur van behandelen die je uitlegde, wat zeer praktisch is. Ook het feit dat je een behandeling helemaal moet afmaken is nuttig. En wat vooral voor mij persoonlijk erg fijn was om te ervaren dat ik je niet hoefde uit te leggen wat mijn handen deden, maar dat jij het al zag.

R. v. H., getrouwd, vader van vier kleine kinderen

Een wezenlijke stap dichterbij mezelf

Ik ben helemaal ontroerd. Ik voel dat er iets opengegaan is waar ik sinds mijn jeugd voor weggelopen ben.

Ik heb wortels in Suriname, mijn oma was Indiaanse en mijn vader vertelde dat ze gehaald werd als er iemand haar genezende krachten nodig had. Ik heb nooit naar Suriname willen gaan, nu voel ik dat ik wel zal gaan.

Ik vind het allemaal nog spannend en eng maar ben heel blij met het oefenen met Reiki en hoe ik me nu voel. Echt een wezenlijke stap verder.

Nicola heeft enorme rust bij zich. Bij haar voelt het veilig om dit te kunnen doen.

Vrouw met wortels in Suriname

Een wereld van verschil

Ik heb een hele stressvolle baan, dat is nu eenmaal zo. Sinds de Reiki cursus kom ik thuis en vertel ik mijn partner dat ik behoefte heb aan even alleen zijn. Hij begrijpt het, omdat we samen de reiki beginnerscursus volgen.

Dan geef ik na het werk eerst mezelf Reiki, al is het maar 7 minuten, het voelt als een wereld van verschil om zo de avond te beginnen. En ’s avonds behandel ik mezelf ook, in bed. Kon ik eerst niet goed slapen, nu slaap ik heerlijk.

Wat ben ik blij. Ik voel de ontspanning die zelfbehandelingen me geven. En mijn blijheid, dat het me vrolijk maakt.

Vrouw, drukke baan, getrouwd, geen kinderen,

usui 1

Na de Reiki zelfbehandeling ervaar ik een geluksgevoel

Sinds de initiatie ben ik nog bewuster geworden van de rust, het vinden van balans, en het loslaten van dingen. Ik kan mezelf steeds beter kalmeren en aarden. Wanneer ik een stress gedachte heb, en ik ben er eigenlijk te moe voor, of er zijn dingen die meer acute aandacht nodig hebben, dan vergeet ik spontaan die stress gedachte. Alsof je zand probeert vast te houden door te knijpen- zo verdwijnen de zorgen, maar ook prettig: op deze manier verdwijnen ook vervelende ideeen over mensen of dingen. Alsof m’n geest geen zin heeft daar energie naar te sturen (naar het negatief denken over iets). heel prettig dus !

Reiki zelfbehandelingen gaf ik in de eerste periode elke dag. Dit was interessant, omdat ik echt moest uitzoeken hoe ik het zou doen, of het wel werkte, en ik was vaak moe, en merk ik hoe makkelijk ik verzink in een slaap. Dus mijn streven is om Reiki overdags te geven, of in ieder geval niet wanneer ik te moe ben. Ik doe het nu om de dag, en ben nog steeds aan het ontdekken hoe of wat ik hoor te voelen.

Het komt nu vooral over als een meditatief moment, waarin ik wel merk dat organen heel erg ontspannen wanneer ik mijn handen er op plaats. Vooral na de reiki ervaar ik een geluksgevoel in combinatie met een onspannen gevoel. Is dit sereniteit?

Voor mij is vooral de inwijding, met de poort, de voorwaardse stap, echt van wezenlijk belang geweest. Ik voel/weet echt dat ik niet meer terug kan, en dat ik zelf, en de wereld, zich steeds meer voor me opent!

Er beginnen hele mooie dingen te ontrafelen. Ik ben over het algemeen veel vrolijker, en ik kan de stem van mijn lichaam beter aanhoren. – ik ben verrukt en opgewekt. En na de initiatie overviel mij de wetenschap dat al die plekken die ik graag ooit wil zien, dat ik daar waarschijnlijk ook een keer naar toe ga ! als ik maar elk moment blijf doen wat goed voelt, en rustig en vrolijk blijf ! Alsof het loslaten van alles te moeten doordenken enorm veel tijd voor het doen heeft vrijgemaakt !

Ik ben heel erg benieuwd (en nu al verbaasd) over wat er nog allemaal voor moois gaat gebeuren op mijn pad.

Jasper Griepink

Meer informatie over de Reiki 1 cursus

De uitdaging om de tijd om mezelf te behandelen met Reiki, ook te nemen

Ik heb eerst een reeks van Reikibehandelingen bij Nicola genomen. Hierdoor is mijn enorme moeheid (ik heb fibromyalgie) zeer sterk verminderd. Omdat de behandelingen me zo goed deden ben ik een Reiki I cursus gaan volgen.

In de beginnerscursus heb ik geleerd mezelf te behandelen. Het zelf behandelen levert een heerlijk gevoel op. En nu is het mijn uitdaging om de tijd om mezelf te behandelen, ook te nemen. Dat ik die tijd mag nemen voor mezelf. Die uitdaging is iets wat elke fibromyalgie patient zal herkennen, denk ik.

Mieke Koop, winkelmedewerkster, moeder van twee tieners, gehuwd, te bereiken via: miekekoop@hotmail.com

 

Als mens gegroeid

Het was heel prettig om te ervaren dat ik het heel leuk vind om iemand te behandelen. Ik heb meteen heel veel zin, ben enthousiast om te gaan behandelen. Het is zo mooi om zo energie uit te wisselen, en iemand op deze manier te ontmoeten, daar mee samen te zijn. Ook ben ik zo benieuwd of en hoe mijn dochter van 28 maanden erop zal reageren !

Door de reiki inwijding heb ik meteen al het gevoel dat ik als mens gegroeid ben en dichter bij mezelf gekomen. En dat is prettig. Dank je wel !

Prille moeder, 36 jaar

Mijn dochter van 3 wil iedere dag Reiki van mij

Ik voel me veranderd na de eerste Reikicursus. Met name voel ik me enorm blij sinds de cursus. Alles lijkt me nu beter af te gaan. Ook let ik beter op wat ik eet en hoe ik kook, en ben in zijn algemeenheid alerter.

Het is het leuk dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt, mensen die ook aan Reiki doen. Mijn dochter van drie wil iedere dag Reiki van mij.
Ik ben echt dankbaar dat Nicola naast haar praktijk ook cursussen geeft.

Michiko Saito, (40), moeder van twee kinderen, woonachtig in Amsterdam, Japanse.
Voorheen werkzaam bij de Japanse bank in Amsterdam. Michiko is te bereiken op: saito@planet.nl

 

Ik sta weer in contact met mijn ziel

Het meest bijgebleven van de Reiki beginnerscursus is hoeveel spirituele kracht het me gegeven heeft. Plus de saamhorigheid van de groep.

Van te voren leek twee dagen me kort. Heb me toch aangemeld en kwam erachter dat twee dagen niet te kort zijn. Het behandelen en behandeld worden vond ik het leukste van de cursus.De cursus is meer dan het geld waard. De lesstijl van Nicola is fijn, ik voelde me op mijn gemak, er was een goede sfeer, en alles werd helder uitgelegd.

Ik raad de cursus aan al mijn vrienden aan. Het kan je geven waar elk mens naar op zoek is: innerlijke rust en gelukzaligheid. Het hoogtepunt wat altijd bij me zal blijven was de inwijding.

Mij heeft de Reiki 1 een dieper bewustzijn gebracht. En ik sta weer in contact met mijn ziel. Nicola, ik wil je bedanken voor de fantastische ervaring.

Acteur, 33 jaar

Testimonials Reiki behandelingen

Testimonials Reiki 2 cursus

Aanbevelingen Innerlijke Reis, jaartrainingen

Meer informatie over de Reiki 1 cursus