aanbevelingen jaartrainingen

Testimonials, ervaringen van de deelneemsters en deelnemers aan de jaartrainingen

Dat komt omdat het veilig is, en dat maakt het waardevol

Ilona haar interesses liggen in daar waar er sprake is van ons innerlijk, wie we zijn, waarom we doen wat we doen. In haar vroegere baan leidde ze o.a Pesso oefengroepen. Na NLP trainingen te hebben gevolgd, opende ze een eigen praktijk, maar ze miste iets. Ze bleef verlangen naar verdieping.

Doordat ze Reiki behandelingen kreeg van een vriendin, is ze geïnteresseerd geraakt in Reiki. Ilona: “Ik ervoer toen aan den lijve wat het kon betekenen. En kwam voorbij scepsis over Reiki”. Deze vriendin stelde haar voor om deel te nemen aan de Atlas Reiki Practitioner. Dat trok enorm, maar ze dacht niet dat het mogelijk was, want had Reiki 1 en 2 niet gedaan.

Ilona: “Gelukkig werd ik toch toegelaten. De Reiki Practitioner jaartraining is een verdiepende en daardoor verrijkende ervaring. Ik zou hem niet willen missen. Dat zeg ik al terwijl we nog niet eens klaar zijn met de opleiding.

Voor mij heeft het nu al alle rendement opgeleverd waarop ik hoopte. Al na de 2e trainingsdag maakte mijn perspectief op mijn eigen gedrag een draai van 180 graden. Ik wist dat je waarneming wordt gekleurd door je eigen geschiedenis. Maar ik had een blinde vlek in die geschiedenis. Er lag een schaduw overheen. Door de Reiki Practitioner verdween de schaduw en kon ik het ineens zien. Een ware openbaring voor mij.” Nu is er zoveel meer zelfkennis en daardoor een beter kunnen kijken naar mezelf, de ander, de wereld om mij heen.

Ilona: “Voor mij is de Reiki Practitioner een persoonlijkheidstraining. Mijn bewustzijn is in beweging gezet. De trainingsdagen zijn een warm bad en tegelijkertijd kijk je onbarmhartig in de spiegel. Dat kan omdat het veilig is, en maakt het waardevol. Het maakt dat je kunt groeien.

Ook doe ik bijzondere ervaringen op door het behandelen van cliënten. Ik heb hiermee heel veel extra’s in handen voor de rest van mijn leven. Zeker zou ik deze training aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar verdieping.

Ik ben Nicola dankbaar voor wie ze is. Haar wijze van training is precies goed voor mij. Het lijkt alsof er geen structuur is, maar die is er wel. Alleen is die structuur geen harnas. Ze stuurt wel, en tegelijkertijd laat ze je zelf verantwoording dragen voor je eigen keuzes. Er is nergens dwang, je kiest tussen de opties die ze je voorlegt. Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest.

Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

Ilona

Een aantal punten in mijn leven aanpakken en mijn basis verbreden

Eigenlijk wilde ik de Atlas Reiki Master Gold gaan volgen, maar de Atlas Practitioner sloot zo mooi aan op waar ik een dik jaar geleden stond, dat ik deze kans om mijn basis te verbreden, en een aantal punten in mijn leven aan te pakken, niet kon laten lopen. Ik had al Shinpiden level (Reiki 3a). Ergens voelde de Atlas Reiki Practitioner als een stap terug, terwijl ik nu juist een stap vooruit wilde zetten. Daardoor was ik niet in een keer overstag om de opleiding te gaan doen.

Ik ben heel blij dat ik het wel gedaan heb. De Atlas Reiki Practitioner heeft me een jaar vol ervaring opgeleverd, waarin ik een stevige basis gelegd heb voor de volgende stap: Atlas Reiki Master Gold, die ik nu ga volgen.Atlas Reiki Practitioner 2013

Heel goed aan de Atlas Reiki Practitioner vond ik werken aan mezelf, en het opbouwen van mijn Reiki ervaring.

Ik ben heel blij met de uitwisselen met studiegenoten. En met het oefenen, het in de praktijk ervaren en uitproberen van methodes waar ik alleen maar over gelezen had.

Het jaartraject raad ik zeker aan. Als je “echt” iets met je reiki wilt gaan doen, dan is dit de missing link. De ARP is uniek. Het is de opleiding die in elk ander Reiki-traject lijkt te ontbreken.

Nicola is een groot leraar en persoonlijk adviseur. Ze neemt Reiki onderwijs niet één, maar meerdere stappen verder dan ‘gewone’ Reiki cursussen.

Nicola ben ik specifiek dankbaar voor de fijne warme coaching, ook bij persoonlijke issues.

Edda Baert Mommaerts , Atlas Reiki Master, Studio Lux

Zeker een teken dat ik gegroeid ben

8 en 9 juli 2016 waren de certificaatsuitreikingen met eindpresentaties. Het was zo rijk, zoveel groei, zoveel geheeld, zoveel ziel en authenticiteit. Deze volheid voelt heerlijk na. De deelneemsters waardeerden de Atlas Reiki jaartrajecten gemiddeld met een 8,5 ! Een greep van uitspraken:

“Ik ervaarde genoeg veiligheid om me te uiten over waarover ik me ergerde. Dat was opvallend, zeker een teken dat ik gegroeid ben in het niet meer uit de weg gaan van conflicten. “

“Ik vond het een geweldig programma, met name de rituelen, en een super leuke groep. En ik heb jou Nicola, heel professioneel en kundig, faciliterend en helend ervaren. Ik heb veel vertrouwen in je om mij te begeleiden en dat heb je bewezen wat mij betreft.”

“De begeleiding is fijn, persoonlijk en warm. De afwisseling van persoonlijke sessies en trainingsdagen werkt heel goed voor mij. “

“Wat ik ook leuk vond was dat er veel ruimte voor humor was zonder daarbij uit het oog te verliezen dat humor een serieuze zaak is ; )”

“Wat ik speciaal goed vond was dat we met zijn allen echt konden praten, dat we hebben leren luisteren naar elkaar”

Opmerkelijk is, is dat mijn vertrouwen is toegenomen

Bij aanvang van de De Terugweg, ofwel de Atlas Reiki Master Gold, was ik al Reikimaster. Niet het Reikimaster worden, maar het doorlopen van De Inwijdingsweg trok.

Door De Inwijdingsweg heb ik veel meer begrip en ervaring gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen. Tijdens het jaar ben ik bewust gaan afwegen hoe mijn tijd te besteden. En langzaam aan ben ik steeds bekender geworden met mijn eigen emotionele en mentale landschap. Ik begon te ondervinden hoe iets uit mijn onbewuste naar mijn bewuste te brengen. De antwoorden hoefden niet leuk te zijn.

paua-groepsfoto-1024x575-2
Ook daar ben ik achter gekomen. Ik hoef mezelf niet meer te veroordelen. Hierdoor maak ik nu bewuster keuzes, zijn er bepaalde relaties sterker geworden en andere verwaterd.Door De Terugweg heb ik nu een helderder inzicht in hoe ik sta t.a.v. bepaalde aannames. Dit merk ik in gesprekken met andere mensen zowel privé als zakelijk. Bepaalde persoonlijke- en wereldopvattingen heb ik meer in kaart, en mijn eigen waardesysteem is me duidelijker geworden.

Hierdoor laat ik me minder afleiden door dingen om me heen, en heb ik meer focus heb. Ik weet beter wat ik wel en niet wil. Ook mijn intuïtie is nu een stuk sterker.

De Terugweg heeft bijgedragen aan meer rust in mijn leven, meer zelfdiscipline, aan het ervaren van nederigheid, en het leren loslaten van dingen waar ik geen invloed op heb.

Het heeft me duidelijk verder geholpen bij mijn werk als Reiki Master. Wanneer ik inwijdingen, bijeenkomsten of cursussen geef, merk ik dat ik me verrijkt voel met de nieuwe technieken en dat ik veel meer geduld heb.Ook krijg ik feedback uit mijn groepen en van cliënten dat het lijkt alsof mijn Reikistroom meer kracht heeft. Ik weet ik doe het niet zelf; het is de Reiki.

Wat betreft de overgave aan Reiki, oftewel een kracht groter dan ikzelf, dit vertrouwen gaat hand in hand met vertrouwen in het leven. Door mijn jeugd heb ik jaren niets en niemand vertrouwd in mijn leven. Dus ben ik lang zeer voorzichtig geweest om iets of iemand anders te vertrouwen. Opmerkelijk is dan ook dat mijn vertrouwen zeker is toegenomen. Al is volledige overgave er nog niet altijd.

Ik ben Reiki nog meer gaan waarderen. Mijn beeld over Reiki is zeer verdiept en verrijkt.

Ook ben ik meer compassie gaan ervaren, en gegaan van zelfkritiek naar zelf-liefde. Het oordelen over dingen werd steeds futieler en het groter geheel steeds belangrijker.

Ik ben nu bewuster van de kracht van natuurstenen en van natuurelementen. Door het je richten op de windrichtingen en het aanroepen van krachten, godinnen, goden en spirits, ben ik meer waardering gaan krijgen voor oudere culturen en geschiedenis, en de cycli van de natuur. Ik voel nu in toenemende mate verbinding.

Door De Inwijdingsweg heb ik de helderheid meer en meer gekregen dat het mijn missie is om anderen mensen te helpen hun passie en zielbestemming te vinden in dit leven. Om bij te dragen aan hun transformatie. Zij het via het geven van behandelingen of cursussen. Of via communicatie trainingen en -trajecten voor mensen en bedrijven waarbij communiceren vanuit de kern, hart en ziel, voorop staat.

Ik had voor Nicola gekozen vanwege haar intuïtieve en priesteressen-benadering, en dat is een uitstekende keuze geweest. Ik ben zeer blij met dit jaar waarin ik mijn kern terugvond,en raad je zowel de Heenreis als de Terugreis, zeker aan.

Dyonne Schreurs, www.lekkerjezelf.nl

Reactie na een Atlas Reiki Master proefmiddag

“Ik heb elders een heel jaar in een vrouwencirkel/groep gezeten. Vanmiddag bij Atlas Reiki heb ik , ondanks dat ik nog niemand kende, meer verbinding gevoeld dan in dat hele jaar. “

 

 

Reiki aan het werk in mezelf en in mijn leven

Je hebt Reiki geven aan iemand anders. Je hebt dingen leren over Reiki. Je kunt over Reiki lezen in een boek. Nu ik een jaaropleiding volg merk en voel ik hoe Reiki aan het werk is in mijzelf en in mijn leven. De verbinding met mezelf wordt hernieuwd. Reiki brengt mij ook met hele wezenlijke kwesties en vragen in aanraking. Reiki is nu van binnenuit aan het werk. Qua diepte en intensitiet is dit niet te vergelijken met Reiki 1 of Reiki 2.

 

 

Je hebt me laten ervaren wat belangrijk voor me is, en me bij mijn kern gebracht.

Uit het eindverslag van een Reikipractitioner: Lieve Nicola,

Ik wil je heel erg bedanken voor dit mooie, liefdevolle, energie Reiki jaar en alle fantastische ervaringen die ik met jou of door jou heb mogen delen. Je hebt me laten ervaren wat belangrijk voor me is, en me bij mijn kern gebracht. Door jou heb ik kunnen ervaren hoe kwetsbaar ik ben en tegelijk hoe sterk ik kan wezen.

Met je motivatie om mij en anderen verder te helpen en je respect voor mij, ben je niet alleen een leermeester maar nog meer een groot voorbeeld als mens voor me geworden. Boven alles hoop ik dat we nog erg veel gaan lachen samen in de toekomst. Dank je wel dat je jouw energie met mij hebt willen delen,

Stefan

blogartikel: hoge waardering voor de Atlas Reiki jaartrainingen

De reis die elk van ons maakt wordt ondersteund door de anderen

Op dit moment volg ik samen met vijf geweldige vrouwen de opleiding voor Reiki-Master.

We zijn dit traject als groep begonnen en sindsdien is er erg veel met ons gebeurd. De leerstof die we krijgen is zeer diepgaand en er gebeuren de wonderlijkste dingen.

Het belangrijkste is wel het onderzoeken en ontdekken van jezelf. Doordat dit proces zo intens en ver gaat, is de band onderling wel zo sterk geworden, dat je jezelf helemaal durft te geven en te laten gaan. De reis die elk van ons maakt wordt ondersteund door de anderen.

De bedding is zo geweldig en de behoefte alles met elkaar te delen is erg groot. De gesprekken en intervisies zijn zeer intensief en geborgen. We voelen ons dan ook gedragen door de groep. Elke dag gebeurt er wel iets en dit te delen maakt het zeer speciaal, waardoor de zinnen “”Alles mag er zijn ” en “Het is zoals het is ” diepere betekenissen krijgen.

De ervaringen van de andere vrouwen zorgt voor meer wijsheid en inzicht. Dit vormt een hele goede basis voor een Reiki-Master, vind ik. Ik ben dan ook zeer blij en vereerd dat ik deze opleiding op zo’n manier mag volgen samen met de andere lieve vrouwen. Deze vrouwen zijn voor mij ontzettend belangrijk geworden en de band die we hebben is voor het leven.

Als we deze opleiding voltooid hebben zijn we allemaal volleerde Reiki-Masters die spiritueel zeer gegroeid zijn.

Kitty, 47, Reiki Master in opleiding

Gepassioneerd, overtuigend, motiverend

Geïnspireerd door een aantal Reiki behandelingen die ik van Nicola ontving, heb ik zelf de cursussen Reiki I en Reiki II gevolgd in India.

Bij Atlas Reiki heb ik vervolgens de Intensieve Leergang Reiki gevolgd. Een cursus waarin we kennismaakten met verschillende Japanse Reikitechnieken. In deze cursus heb ik ongelooflijk veel geleerd. Naast uitgebreide theoretische informatie en achtergronden werden de verschillende technieken in de praktijk geoefend onder de bezielende leiding van Nicola Romme.

De manier waarop Nicola deze cursus gaf was indrukwekkend.Gepassioneerd, inspirerend, overtuigend, motiverend. Daarbij altijd met een luisterend oor voor de cursisten en met gevoel voor humor. De liefde voor haar vak Reiki, universele liefde mag ik wel zeggen, is altijd voelbaar in de manier waarop zij lesgeeft en behandelt.

Florien Versteegh is werkzaam als freelance virtueel assistent en ze is te bereiken via info@florienversteegh.nl en www.florienversteegh.nl

Aanbevelingen Reiki behandelingen

Aanbevelingen Reiki beginnerscursus

Aanbevelingen Reiki 2 cursus