Reiki bij brandwonden, Reiki bij verbrandingen van de huid

Reiki bij brandwonden, Reiki bij verbrandingen van de huid
 

Stel je bent aan het koken, en er spat vet op je hand.
Als het mij gebeurt doe ik mijn hand onder de stromende lauwwarme kraan. En begin meteen met Reiki geven met mijn andere hand. Dit samen maakt dat er nauwelijks blaren ontstaan, en mijn huid heel goed geneest.

 

Brandwond en Reiki

 

Hoe ernstig de verbranding ook is, zet als het even kan, altijd ook meteen Reiki in.

De pijn is stukken minder, en de wond geneest sneller en mooier. Ik heb er zelf veel goede ervaring mee.

Plaats niet je Reikihanden op de wond maar er omheen of erboven. Houd je handen op 5 tot 10 cm van de wond en geef al Reiki terwijl het water stroomt.

 

Het kan goed zijn om zolang er pijn, kloppen, pulseren, tintelen gevoeld wordt, door te gaan met Reiki geven. Dergelijke sensaties kunnen ook stoppen en later weer terug komen.  Begint het weer te tintelen, kloppen, pulseren of pijn te doen, ga dan verder met Reiki geven.

 
Het komt voor dat na een tijdje de pijn erg toeneemt, ´het´ gaat steken . Dit is een heel goed teken. De Reiki is goed aan het werk. De toegenomen pijn zal niet lang aanhouden.

Leg dat uit aan degene die je Reiki geeft. En ga door met Reiki geven.

 

Geef de wond ook Reiki de dagen na de verbranding. Je zult veel minder litteken overhouden, misschien niet eens blaren, in ieder geval snellere genezing en een heel goed genezende huid.

 

Wat te doen bij verbrandingen:

 • Laat het slachtoffer altijd de kleding aanhouden.
 • Spoel de brandwonden voorzichtig tien tot vijftien minuten af met zacht stromend lauw(!) water. Daardoor koelt de toch veel hetere brandwond, terwijl de poriën open blijven. Bij koud of ijskoud water sluiten de poriën af, en kan de hitte veel moeilijker weg.
 • Laat het water nooit rechtstreeks op de wond terecht komen, maar eroverheen stromen.
 • Dek de brandwond steriel af met een gaasje of een schone theedoek.
 • Raadpleeg bij grote en diepe verbrandingen een arts.
 • Geef Reiki , Reiki , Reiki

Wat je NIET moet doen bij brandwonden:
 • Trek de kleding nooit los, laat het slachtoffer de kleding aanhouden.
 • Smeer geen zalf of crème op de brandwond.
 • Raak de wond niet aan.
 • Behandel de brandwonden nooit met koud water.
 • Niet verwaarlozen en laten vervuilen.

In de drie Nederlandse brandwondencentra is 29% van de patiënten een kind tussen de 0 – 4 jaar. De meeste ongelukken (68%) gebeuren met hete vloeistoffen zoals koffie en thee. Voorkom brandwonden bij kinderen door thee en koffie buiten bereik te plaatsen.

 

Als er toch een ongeluk gebeurd is, kan het goed zijn om naast de aangetaste plek met Reiki te behandelen ook een tijd  een Reikihand tussen de schouderbladen te plaatsen. Dit kalmeert en voorkomt shock.
Ik hoop dat je geen van deze tips hoeft te gebruiken….

Hieronder is ruimte om te reageren

Leuk als je reageert. Herken je iets, of heb je wat gehad aan dit blogartikel? Scroll een stukje naar beneden en daar is plek voor jouw verhaal, ervaring, opmerkingen, etc.

Leave a reply