Kan Reiki iets betekenen bij fibromyalgie ?

Kan Reiki iets betekenen bij fibromyalgie ?
Dit blogartikel gaat over een uitdagende ziekte die twee op de 100 volwassenen in Nederland treft, en waar geen genezing van mogelijk is. Ik ben blij dat ik mag bijdragen aan een hogere levenskwaliteit van mensen met fibromyalgie.

Wat is fibromyalgie ?

Fibromyalgie, ook wel ‘weke dele reuma genaamd’, is een ingrijpende ziekte die maakt dat iemand constant pijn heeft. De letterlijke betekenis van fibromyalgie is ‘pijn in bindweefsel en spieren’.

De belangrijkste klachten bij fibromyalgie zijn pijn, stijfheid en vermoeidheid. Deze klachten kunnen zo hevig zijn dat je dagelijks leven in de knel komt. Mensen met fibromyalgie hebben zeurende, stekende, brandende, snijdende of kloppende pijn op allerlei plaatsen.

Niet meer kunnen werken. Niet meer kunnen sporten, of zelfs niet meer kunnen fietsen en wandelen. Slecht slapen. Vermoeidheid en somberheid kunnen je leven dan gaan bepalen. Door fibromyalgie kun je diep in de put raken.Bron : Thuisarts. Lees verder onder de foto. Reiki Fibromyalgie

 

Hoe kan Reiki helpen, een ervaringsverhaal

Ongekende energie ondanks fibromyalgie
Ik had altijd spierpijn, was altijd stijf en altijd moe. Ik stond op uit een stoel als een oude vrouw van 84 jaar, terwijl ik 48 ben! Ik heb bloed onderzoeken gehad, er zijn foto’s genomen. Deze medische onderzoeken gaven de bevestiging: nee, het is niet psychisch, het is fibromyalgie! En dan weet je nog niks. Er is géén behandeling, pijnbestrijding is er niet echt, je moet blijven bewegen en aan die vreselijke moeheid kan niets gedaan worden. Door toeval (?) zag ik een folder over Reikibehandelingen van Atlas Reiki.

De eerste behandeling was op 12 maart. Tijdens de behandeling heb ik ook op mijn buik gelegen. Dat, terwijl ik nooit op mijn buik kan liggen! Na afloop voelde ik me voor het eerst in lange tijd ontspannen. Er volgden meer behandelingen. Ik voelde me goed op de tafel en nog een tijd erna. Ik sliep steeds beter in en sliep beter door. En was blij.

Het begon beter te gaan met me, dat merkte ik. Op een dag realiseerde ik me dat ik de hele benedenverdieping had gezogen, een uur had staan strijken, de vorige dag had gewerkt, én nog genoeg energie over had om een lekker stuk met de hond te lopen! Ongekend.

Ik kan vaststellen dat de enorme moehied véél en véél minder was. Dat enorme grijze monster was een monstertje geworden en op goede dagen zelfs dat niet eens! Dat komt door de Reikibehandelingen.

De pijn is niet weg. Maar omdat ik veel minder moe ben, heb ik er ook veel minder last van. De hele slechte dagen worden elke maand minder. Ik zeg niets teveel als ik zeg “Reiki is een geweldig cadeau voor een mens.” Dat is mijn ervaring.

Mieke Koop, winkelmedewerkster, moeder van twee tieners, gehuwd. Mieke is te bereiken via: miekekoop@hotmail.com Lees verder onder de foto.

 

Fibromyalgie reiki

 

Veel baat door Reiki bij fibromyalgie

Ook uit andere ervaringsverhalen blijkt dat meer mensen met fibromyalgie veel baat hebben bij Reikibehandelingen. Ze noemen o.a. dat ze zich na een Reikibehandeling zo goed voelen als ze al al jaren niet hebben gedaan. Dat de pijn van schaal 8 naar schaal 3 gaat, en dat vermoeidheid veel minder wordt.

Misschien heb jij fibromyalgie en wil je partner, vriendin, familielid of collega je Reiki sessies geven. Ook kun je Reiki behandelingen bij een professionele Reikibehandelaar nemen.

Reiki kun je ook zelf leren.  Ben je partner of familielid of vriendin van iemand met fibromyalgie ? Iedereen kan een Reiki cursus volgen. Voor iemand me fibromyalgie is het te doen en worden in overleg aanpassingen gedaan. Na een cursus kun je o.a. de Reiki zelfbehandeling geven. Je hoeft geen goede gezondheid te hebben om de cursus te doen en je hebt géén voorkennis nodig.

Een Reiki cursus bij Atlas Reiki is plezierig, bijzonder, ontspannen en niet moeilijk. De cursus bij Atlas Reiki volg je in een klein groepje of individueel. Je kunt zelf een groepje, bijvoorbeeld met je partner, samenstellen.

 

De uitdaging om de tijd te nemen om mezelf te behandelen met Reiki

Ik heb eerst een reeks van Reikibehandelingen bij Nicola genomen. Hierdoor is mijn enorme moeheid (ik heb fybromyalgie) zeer sterk verminderd. Omdat de behandelingen me zo goed deden ben ik een Reiki I cursus gaan volgen.

In de beginnerscursus heb ik geleerd mezelf te behandelen met Reiki. Het mezelf behandelen levert een heerlijk gevoel op. En nu is het mijn uitdaging om de tijd om mezelf te behandelen, ook te nemen. Dat ik die tijd mag nemen voor mezelf. Die uitdaging is iets wat elke fybromyalgie patient zal herkennen, denk ik.

Wil je je verder verdiepen in het geven van Reiki ?

 

Fibromyalgie draagster en Reiki master

Al heel wat jaren ben ik fibromyalgie drager en heb er al heel wat voor gedaan om verlichting te krijgen in de pijn.

 Ik heb operaties ondergaan waardoor veel klachten zijn weggenomen.

Het blijft steeds een valkuil om goed je grenzen te bewaren dus hoe meer je je grenzen bepaalt hoe beter je je dagelijkse activiteiten. Voeding is daarin ook heel belangrijk, hoe meer zonnevoeding hoe beter voor het lichaam.

De zenuwpijn blijft het grootste probleem en er is weinig om daar op een natuurlijke manier verlichting in te krijgen. Ik pas Reiki zelfbehandelingen toe , en ontvang ik Reiki behandelingen  van anderen. En dat geeft verlichting.

Helaas heeft het  door al die jaren heen mij niet volledig de pijn weg kunnen nemen. Wel geeft Reiki me innerlijke rust en de positieve energie om de fibromyalgie te kunnen dragen. Reiki brengt ook een andere manier van leven en zeker ook denken. Ik ben dankbaar dat ik in contact ben gekomen met Reiki en zou ook niet zonder Reiki mijn dagen kunnen beleven op de manier die ik nu beleef. Reiki is een groot goed aan mijn dagelijkse leven.

Sylvia van de Vooren woont in Dronten, Reiki Master, is in opleiding bij Atlas Reiki, moeder van 4 dochters
Sylvia is te bereiken via sylviavandevooren.nl

 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal

Heb je wat gehad aan dit blogartikel? Is er iets niet helemaal duidelijk?  Wat is jouw ervaring? Leuk als je reageert, dat vind ik en dat vinden ook de lezers van dit blog.  Scroll een stukje naar beneden en daar is plek voor jouw ervaring, vraag, opmerkingen, verhaal, etc. Dank je wel dat je reageert !

Related Posts

Leave a reply