2 februari Introductiedag De Weg van de Oervrouw

2 februari Introductiedag De Weg van de Oervrouw

>> De Eerste tempeldag van 2 februari was schitterend. Er deden fijne vrouwen mee. Een ieder ging gevoed, en met nieuw elan weer naar huis. Kennis en vertrouwen toegenomen, al in 1 dag.  Er kunnen nog 3 vrouwen toegelaten worden, die 10 maart kunnen instromen. <<

 

Zaterdag 2 februari, is al millennia lang in vele landen een feestdag, een dag voor rituelen. Aanstaande zaterdag is ook Proefdag van de Weg van de Oervrouw. Het ritueel wat we samen doen op de Proefdag zal op de vieringen internationaal en door de tijden heen ingaan.

Imbolc

Op 2 februari is het Imbolc , het keltisch lichtfeest dat precies valt tussen de winterzonnewende en de lente equinox . Het is een ploeg- en zaaifeest en ook zuiveringsfeest. 

Godin BRIGIDA haar naamdag is op 1 februaribrigida

Ik ben Brigida, godin van heling, inspiratie en smeedkunst,
beschermvrouwe van kinderen en kraamvrouwen,
patrones van heilige bronnen en het vee
en godin van vruchtbaarheid en kruiden
Ik vertegenwoordig de zon en de maan
De eeuwige vlam op mijn hoofd reikt tot in de hemel
Laat mijn vuur je hart verwarmen
en mijn dichtkunst je ziel beroeren
Het is mijn doel jou heling en nieuwe energie te geven

2 februari is het Christelijke feest van Maria-Lichtmis

Op die dag worden pannekoeken gegeten en kaarsen gemaakt. Het zou 40 dagen na de geboorte van Jezus zijn. In vele culturen blijft een vrouw die gebaard heeft met haar baby zo lang in kleine kring en wordt er goed voor beiden gezorgd.
In Polen en Guatemala schijnt Kerstmis gevierd te worden tot Maria-Lichtmis. De kerstbomen worden dus niet, zoals in de meeste andere landen, na 6 januari opgeruimd, maar pas op 2 februari.

setsubun

 

In Japan, de bakermat van Reiki, wordt rond 2 februari Setsubun gevierd

Dit Shinto bonenstrooifeest vindt de dag plaats op 2 februari, als de winter weer plaats gaat maken voor het voorjaar. In en om de huizen en tempels worden geroosterde sojabonen gestrooid om de boze geesten te verjagen (mame maki). De kinderen die strooien dragen afschrikwekkende maskers.

Meer over de Weg van de Oervrouw Veel spiritueel begaafde vrouwen halen niet uit hun leven en werk wat er in zit.

https://www.facebook.com/groups/oervrouwtribe/ Binnen deze besloten FB groep stel ik allerlei informatie exclusief beschikbaar.

Ja, ik doe mee aan de Introductiedag

[/vc_column][/vc_row]

Related Posts

Leave a reply