Laat een Reiki beoefenaar zijn als een priesteres

Laat een Reiki beoefenaar zijn als een priesteres
Ik voel me priesteres. Voor mij betekent mijn priesteressen-zijn o.a. dat ik mijn talent voor omgang met het doorgaans niet zichtbare, goed benut en me dienend opstel naar mijn gemeenschap (mijn cliënten en cursisten). Dat komt van vooral van pas ten tijde van ziekte, en ten tijde van grote overgangen in het leven waaronder inwijding, ziekte, crisis, geboorte en dood.

Belangrijk voor mij als priesteres is dat ik niet de vertegenwoordig ben van een religie – of een vertolkster van dogma’s. Ik heb kennis, herinnering aan, en affectie voor pre-patriarchale Godinnenculturen. Genoeg over mij.

Reiki beoefenaar en priesteres?

Binnen de wereldwijde Reiki gemeenschap – bestaande uit miljoenen Reiki beoefenaars opgeleid aan vele verschillende Reikischolen – hoor je weinig tot niets over hoe Reiki, priesteres en vrouwenkracht samen gaan. Er lijkt weinig bewustzijn te zijn van een onderliggende verwantschap. Dit blogartikel gaat over 2 duidelijk aanwijzingen waarom ‘priesteres’ en Reiki beoefenen zo goed samen gaan.

Kimiko Koyama

Op onnavolgbare wijze leidde Kimiko Koyama sensei de originele Japanse Reiki vereniging (Gokkai) maar liefst 32 jaar. Koyoma San leerde Reiki op haar 21ste en beoefende Reiki tot haar in dood in 1999, zo’n 72 jaar! Koyama was de 6de president van de Japanse besloten Reiki vereniging van 1966 tot en met 1998. Onder haar bezieling groeide het aantal leden van de Gokkai enorm. Ze was, en is, de invloedrijkste Reikimaster in Japan na Usui sensei.  

kimiko-koyama

Kimiko Koyama op hoge leeftijd

 

Hoe moet een Reiki behandelaar zijn?

Koyama sensei had een duidelijke visie op hoe een Reiki beoefenaar moet zijn. Van haar is de uitspraak : Laat een Reiki beoefenaar zijn als een priesteres. De Reiki beoefenaar die is als een priesteres vertrouwt op de hemel, en laat zich leiden door de kami.

Kami is een belangrijk begrip binnen Japanse spiritualiteit en religie. De Japanse spiritualiteit is heel anders dan die van het Westen. Kami betekent zoveel als godinnen en goden, spirits van bomen, planten, voorouders, bezieling van een plek.

De tweede aanwijzing dat Reiki en priesteres onafscheidelijk verbonden zijn: Miko

De Japanse benaming voor priesteres is miko. Miko betekent naast priesteres, tovenares, vrouwelijke medium, sjamaan, wu. De wu staan bekend als Chinese extatische priesteressen. Zij dansten op de muziek van drums en fluit en raakten in trance om zo belangrijk werk voor hun volk verrichten.

Miko – Japans en Wu – Chinees werd identiek  geschreven:

 

br4j_miko_1

Zie je de twee priesteressen dansen?

 

Herken je het symbool ergens van ? Miko/wu  maakt letterlijk deel uit van de Reiki Kanji !

 

reiki-kanji-153x300

Lees meer over de de Reiki Kanji  ( engelstalig)

Reiki bijscholingsdagen met als thema Reiki Voormoeders:

In 2019 en 2020 zijn er bijscholingsdagen met als thema Reiki voormoeders

Plaats hier jouw reactie

Heb je wat gehad aan dit blogartikel? Wat kun jij met de uitspraak ” laat een reiki beoefenaar zijn als een priesteres” ?  Leuk als je reageert , dat vind ik en dat vinden ook de lezers van dit blog.  Scroll een stukje naar beneden en daar is plek voor jouw ervaring, vraag, opmerkingen, verhaal, etc.

Related Posts

Leave a reply