De Weg van de Oervrouw 2019 – 2021

 

 

Jij bent natuur. Door smartphone, beeldscherm, binnen zijn, mensen om je heen, hoever ben jij er van verwijderd?
 
Jouw ware natuur wil geleefd worden, jouw ziel wil zingen, dansen, spelen, genieten, anderen tot hulp zijn, zich verbinden en haar impact dit leven vergroten
 
De Weg van de Oervrouw is een  2 jarig traject en biedt:
 • Gronden, aarden, in je lijf komen, je welkom op aarde voelen helemaal zoals je bent
 • Keer op keer een volledige onderdompeling in enorme zachtheid. Die je ook naar je eigen groepen gaat binnenbrengen.
 • Trance zonder middelen.
 • Je reguliere werk gecombineerd met jouw spirituele talent.
 • Sterrenwereld, zonnewereld, maanwereld, de spirituele werelden wetenschappelijk ondersteund door hersenonderzoek. Deze werelden kennen en van binnen uit ervaren.
 • Je leeft in deze moderne tijd en staat volop in het leven.

 


Wat is de Weg van de Oervrouw ?

In het 2 jarige  Oervrouw traject vind je inspiratie, veiligheid en continuïteit waarbinnen je je persoonlijke proces dieper aangaat en je doorzet. 

De Weg van de Oervrouw is een uiterst subtiel & immens krachtig mystieke pad.  Het is een beproefde weg van de ziel opdat jij je dromen waar gaat maken. En gaat ZIJN waarvoor je op aarde gekomen bent.

Het mystieke pad bestaat uit 16 essentiële stappen die zich op zielsniveau in je verankeren. Het eerste jaar laat je blauwdrukken over wie je dacht te zijn vallen,  en je ego gaat een kleinere plaats innemen. In het tweede jaar bouw je jezelf verder in vernieuwde vorm op – te midden van de warme bedding, de sacred space van je sisters, Nicola, de Grote Moeder en al onze spirithelpers.

Gaan leven als bewuste vrouw betekent een lange lijn van patriarchale brainwashing achter je laten en jezelf omarmen en liefhebben zonder voorwaarden. Je gaat jouw authentieke zijn leven.

Voor wie is het Oervrouw traject? Je profiel bij aanvang:

Je hebt een vrij beroep  zoals Reiki master, (alternatieve) arts, notaris, natuurcoach, yogadocente, begeleider ayahuasca ceremonies, zweethut ceremonies, kunstenaar, sjamaan, healer/reader, medium, fotograaf, vuurvrouw, mindfullnesdocente, tantrika etc, en je resoneert  ergens met termen als heks, druïde, priesteres, vala, oervrouw, völva, etc.

Je hebt (nog) niet genoeg weet van je spirituele talent, er is meer mogelijk, Je hebt een goed contact met de bron maar niet steeds. Je aarding kan beter. Je bent toe aan een hogere levenskwaliteit waarbinnen jij meer jouw authenticiteit en talent gaat leven zodat jij meer mensen kunt gaan helpen.

 

 

“Ik weet nu beter wie ik ben, en dat maakt me mentaal solider. Ik voel me doorgaans erg op mijn gemak nu. Niet zoals voorheen vanuit een soort stoere bluf, maar gewoon omdat ik dichter bij mezelf ben. Ik durf te vertrouwen op mijn kern. En dat maakt me veel minder een speelbal in de handen van anderen. “

 

3 pijlers komen in het Oervrouw  samen

Jouw authentieke zijn, jij  die ophoud met pleasen en of indruk op anderen te willen maken komt tevoorschijn door een unieke combinatie van diverse spirituele disciplines:

1) Healing. het overbrengen van helende energie die jezelf als doorgever ook nog eens in balans brengt, puur met jouw zijn,  met je lijf en stem, ook zonder hulp van drum of ratel. Atlas Reiki – Vipassana– Sat Nam Rasayan Healing, In je lijf, hart, buik, baarmoeder, bekken, je sensuele zijn. En uit je hoofd. Spirithelpers.

2) Sjamanistische rituelen, ook van de Lage Landen, op een godinnencultuur manier. wat zijn dat – hoe pak je het aan – waarom doe je ze – hoe wordt het effect ervan groter – waardoor durft iedereen er nog dieper in te gaan. – de natuur – voorouders – systemisch werk. Voorbij patriarchale sjamanistische ceremonies.

3) Godinnenculturen & zusterschap. Godinnenculturen – vrouwelijk goddelijke  – zusterschap, puur vrouwen groep / vrouwencirkel, partnerschapssamenleving. Jouw godin (of god).  De omwenteling die gaande is van patriarchaat naar partnerschapscultuur ondersteunen. Vrouwelijk leiderschap.

Verwacht twee intense jaren

 

 

 

“Ik ervaarde genoeg veiligheid om me te uiten over waarover ik me ergerde. Dat was opvallend, zeker een teken dat ik gegroeid ben in het niet meer uit de weg gaan van conflicten. “

 

“heb ik veel meer begrip en ervaring gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen.”

 

Wanneer is de Weg van de Oervrouw niets voor jou ?

 • Als je niet van plan bent dit leven een grotere impact te maken
 • Als  je niet wilt investeren in jezelf
 • Als je niet keer op keer diepgaand gevoed wil worden.
 • Als je spirituele talent al helemaal tot uitdrukking komt ( evenntueel in combinatie met regulier werk)  en je er ook goed van kunt leven en geen persoonlijke issues meer hebt
 • Je niet wil bijdragen aan de heling van de aarde.
 • Als al je vrijdagen al volgepland staan (er is ongeveer eens in de 6 weken een groepsbijeenkomst)
 • Je worsteling met trauma is acuut, je hebt nu een therapeut nodig ( in overleg kan therapeutische zorg en Oervrouw traject naast elkaar lopen).

 

“…. er is een grote shift geweest. … Echt het is het grootste cadeau wat ik ooit ontvangen heb.
Dankjewel Nicola dat jij dit mogelijk maakt”.

Lisenka Brouwer

Structuur van de Weg van de Oervrouw

Oervrouw is een op jou afgestemd leertraject. De groep is bewust klein. Je bepaalt aan het begin jouw individuele intenties voor het jaar, samen met Nicola. Waarin je precies gaat groeien is voor iedere deelneemster anders. De hele weg sluit  aan op jouw ‘niveau’.

Het Oervrouw traject begint in najaar 2019 en eindigt zomer 2021. Ongeveer iedere zes weken komen we met de groep bij elkaar. Tussen deze dagen tref  ( eventueel met videobellen) je een dagdeel een sister voor intervisie. 3 keer per jaar heb je een 1 op 1 sessie met Nicola.
Aan het begin van het traject bepaal je samen met Nicola je intenties voor het eerste jaar.

Je kunt kiezen voor extra modules als je in deze 2 jaar de Atlas Reiki Practitioner en/of de Atlas Reiki Master wilt halen.

 

Wat levert de Weg van de Oervrouw je op, waar sta je aan het eind van deze twee jaar Wil jij ook:

 • Meer in contact met je vrouwenkracht, wat zal maken dat je beter kunt ontvangen op alle gebieden: relationeel, spiritueel, financieel.
 • Verdieping en verbreding en verankering van je helende vaardigheden.
 • Je gaat beter functioneren in je werk of dat nu in je eigen praktijk, vrij beroep, onderneming – regulier of alternatief – is en benut je op natuurlijke wijze je spiritueel  talent in je werk.
 • Ben je meer in balans en ervaar je daardoor meer levenskwaliteit.
 • Ben je ervarener in het doen van niet patriarchale sjamanistische rituelen en kun je er daardoor zoveel meer mee doen in jouw veld van expertise.
 • Ben je in nauwer contact met de natuur, de getijden, en jouw natuur.
 • Heb je een betere gezondheid en minder stress door een beter band met je lijf en het meer in je lichaam zijn.
 • Ben je meer in lijn met jouw zielsbestemming en voel je je daardoor in de stroom en levenslustig, van betekenis en blij met jezelf.
 • Je energiehuishouding groeit waardoor je een safe space ofwel een veel grotere bedding kunt neerzetten voor werkteams, rituelen, inwijdingen, individuele sessies en groepen/ groepstrainingen.
 • Oervrouw zussen, wie weet voor het leven. Sisterhood ervaren. Het is niet meer van deze tijd het alleen te doen.
 • Je welkom voeler op aarde precies zoals jij bent, volledig welkom voor jouw authenticiteit.
 • De afgesproken persoonlijke intenties zijn voor minimaal 80 % uitgekomen
 • je leven loopt synchroon met wat jij te doen hebt op aarde
 • je band met het ongeziene is sterker

 

“Door jou heb ik kunnen ervaren hoe kwetsbaar ik ben en tegelijk hoe sterk ik kan wezen.”

 

“Na iedere sessie ervaar ik een nieuwe balans in mijn lichaam. De sessies werken ook geruime tijd door.  Het is mijn ervaring dat Nicola … over een hoog spiritueel niveau beschikt, waardoor zij heel adequaat en liefdevol begeleidt.”
Lauri Franssen, auteur van o.a Het huis van Isis

 

 

godinnenbeeldje oeroud 40.000
Bonussen, extra krijg je in het eerste jaar:

Útiseta, in de natuur  Verbind je jezelf op een diepgaande manier met Moeder Aarde en je eigen unieke Natuur door dit diepgaand oeroude sjamanistisch ritueel van de Lage Landen. Een intense reis buiten naar het diepste van je ziel.  ( verwant aan een vision quest, maar dan anders.  Het opzoeken van de wilde natuur om je te verbinden en meer van jezelf te ontdekken is van alle culturen en tijden. Útiseta vind vanouds speciaal plaats op daken en of kruispunten van wegen.

Rite of the Womb Het Ritueel voor de baarmoeders is een krachtige inwijding, een energetische transmissie naar de baarmoeder die ons op alle lagen er aan herinnert aan de eenvoudige en essentiële waarheid dat de baarmoeder een plek van de kracht van creatie en geboorte geven aan het leven is. Een magische plaats in ons lijf die toegang heeft tot de Melkweg en ook tot de baarmoeder van Moeder Aarde. Na je deze inwijding kun je dit weer doorgeven aan de vrouwen om je heen.

Pijlbreek ceremonie Overtref jezelf. Een uitdagend ritueel wat je helpt in de zonnewereld te komen en met ‘jouw’ godin te verbinden. Een heerlijk tegelijk aards en hemels ceremonie waarbij je je krachten leert bundelen en in het nu te zijn.

Heilig vuurloopritueel. Immens transformerend, helend en bekrachtigend ritueel. Op schitterende buitenlocatie. Een unieke uitdaging in een puur vrouwen setting. Het vuur wordt gehoed door een team van doorgewinterde vuurpriesteressen.
De essentie  is niet dat je het goed hebt gedaan als je over de brandende kolen hebt gelopen, de essentie is aanwezig zijn in dit tweedaagse ritueel met alles wat er is, angst, hoop, moed , trots. En je band met de vuurspirits aangaan en verdiepen en je passie en vuur voelen.

 

“Ik was blij dat je ook over je eigen proces deelde, Nicola. Ik merk dat ik dat erg belangrijk vind om te begrijpen waar iedereen staat, dus ook de leider (die toch “de antenne” van de groep is).”

 

“Er (was) veel ruimte voor humor zonder daarbij uit het oog te verliezen dat humor een serieuze zaak is ; )”

 

Van wat doen met heling, naar een helende vrouw ZIJN

 

 

Begeleiding door Nicola

NicolaWie ik ben? Ik ben drs. en priesteres, healer en trainer. Nadat ik in 2000 werd verrast door een spontaan en diepgaand visioen gooide ik het roer op relationeel- en werkgebied volledig om. Werkte ik voorheen als wetenschappelijk onderzoeker en projectmanager, nu was ik supergemotiveerd om het doorgaans ongeziene een grote plek in mijn leven te geven en ben ik een Reiki praktijk gestart.

Er wordt van mij gezegd dat ik uitblink in diepgang en de stilte (de sterrenwereld) in jezelf  brengen. Ik ben ervaringsdeskundige – en uitgebreid geschoold –  om mensen te leren omgaan met een angststoornis, de gevolgen van seksueel misbruik en het verlies van een geliefde door de dood.  Ik leer nog steeds bij om met mijn eigen littekens en eigenaardigheden (hsp, flegmatisch) een zinvol leven te leiden.

Inmiddels heb ik al honderden mensen tijdens moeilijke periodes in hun leven bijgestaan, in duizenden helende sessies en rituelen. Hen geholpen de eigen levenskwaliteit te verhogen, weer in de stroom te komen,  doorbraken bewerkstelligd en dichter bij/ teruggebracht bij eigen kern, ziel en kracht.

Al sinds 2009 begeleid ik  in veilige en overzichtelijke jaargroepen vrouwen die hun oude ik afleggen en in een nieuw bewustzijn stappen. Kernwaarden zijn veiligheid, gelijkwaardigheid ( non-hiërarchisch), vrouwelijk leiderschap, puurheid, kwetsbaarheid, non dogma en authenticiteit.

“Ik ken Nicola nu een aantal jaren en steeds blijkt weer dat ze mij een stuk verder kan helpen in mijn levensreis. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om relaties of werk of een ander item.”

A.M.

 

“Ook de kracht van mijn Afrikaanse voorouders liet zich zien (…). Dat deze ook gevoeld, benoemd en weerspiegeld werd door Nicola maakte de ervaring des te krachtiger.”


“Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

 

“Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest. “

 


De Weg van de Oevrouw is eenmalig. Het moment is nu.

 

 

Wat zeggen deelneemsters over doorgaande trainingen van Nicola:

 wat het 2 jaars traject bij Nicola me bracht

andere Testimonials


Verwacht niet alleen dat je intenties uitkomen, dat je in de stroom komt te  staan, en ook een diep gevoelde innerlijke vrede zult ervaren

 

Aanmelding en informatie
Het traject kent een intake, waarin we samen nagaan of het past en zo ja welke intenties je wilt laten uitkomen.

 • Opgeven doe je via  info@atlasreiki.nl
 • Informatie: per email, whats app of 06 40000827

“Ik heb elders een heel jaar in een vrouwencirkelgroep gezeten. Vanmiddag bij Nicola op de proefdag heb ik , ondanks dat ik nog niemand kende, meer verbinding gevoeld dan in dat hele jaar. “

 


FAQ de Weg van de Oervrouw

Waarom heten de dagen dat de groep bijeenkomt tempeldag ?
De groepsbijeenkomsten zijn momenten van toegewijde tijd voor ons eigen innerlijk proces. We laten afleiding zoals sociale media, gezin, werk, relaties voor wat ze zijn en gaan naar binnen. Zorg, aandacht, overgave. Op de plek  waar we de tempeldagen houden is een warme zachte bedding en makkelijkere toegang tot jouw spirituele support team voelbaar. Vanzelfsprekend is iedereen vrij in haar eigen overtuigingen en band met god- of godinnen en religieze / spirituele stroming.

Wordt ik getraind om primitiever te zijn bij de Oervrouw?
Woorden die bij Oervrouw passen zijn: natuurlijkheid, in het begin was er de moeder, zachtheid én die enorme kracht, enorm oud, veel wijsheid. Puurheid. Ziel.
Misschien zie jij een schreeuwende naakte vrouw met een speer woest en chaotisch rondlopen. Of door een man aan haar haren voortgetrokken…
Oermensen levend in de Lage Landen zo’n 5000 jaar geleden maakten verfijnde beelden en potten. En hoefden maar een paar uur per dag te ‘werken’ om alles te verzamelen en maken wat ze nodig hadden. Ze waren afgestemd op het welzijn van de hele gemeenschap en diep verbonden met de natuur. De samenleving was egalitair: vanzelfsprekend waren vrouwen niet bestempeld als tweederangs mensen.

Feminine Divine
Het vrouwelijk goddelijke is op haar retour. Eens, duizenden jaren geleden, was Zij die aan de oorsprong staat van al het leven in alle culturen  &  zich in alles manifesteert, de belangrijkste godheid. Nu komt zij langzaam maar zeker weer terug om haar rechtmatige plek in te nemen. We kunnen dit ondersteunen, laten we dat doen.