5 redenen die Karuna Reiki onweerstaanbaar maken

5 redenen die Karuna Reiki onweerstaanbaar maken
Karuna Reiki, gevorderden healing

Karuna is een woord uit het Sanskriet en wordt gebruikt in het hindoeïsme en het boeddhisme. Het wordt vertaald als elke actie die wordt ondernomen om het lijden van anderen te verminderen, met andere woorden “compassionele actie.” 

godin van compassie

Waarom ik ervoor gekozen heb  Karuna Reiki zelf te leren,  door te geven, er van hou:

1) COMPASSIE :. deze term staat centraal bij Karuna Reiki . Meedelen, meeleven, je hart wijd open. Niet vanuit medelijden maar vanuit meegaan met wat er is.

Daarmee is compassie voor mij het begrip dat naar verlichting lijdt. Zonder streven bezig zijn met compassie voor jezelf, voor alles, voor het leven, voor (diep) lijden, voor verlangen, voor ongeluk en schaduw, etc, is zo’n enorm groot goed. Door compassie toe te laten verkeer je in een staat van zijn.

 

2) Chanten en tonen

Karuna Reiki omvat het maken van geluid tijdens healings. Weliswaar alleen het laten horen van de prachtige symbolen. Maar toch, dit heeft bijgedragen voor mij, en vele van mijn cursisten, in het me vrij voelen welk geluid dan ook te maken tijdens een reiki sessie. En deze vrijheid te nemen,  draagt verder in het dagelijks leven, daar ontstaat ook meer vrijheidsgevoel.

 

 

3) Diepgang van de Karuna symbolen

De Karuna Reiki symbolen zijn beschreven met enorme betekenis. Ze gaan diep, zijn verreikend. Een aantal komen ook in de Tera Mai reiki voor. Als Karuna Reiki symbool gaan ze verder, bestrijken nog een ander gebied.

Bijvoorbeeld het symbool de Halu. Halu werkt niet alleen  krachtig bij het helen van onbewuste patronen, van seksuele en psychische mishandelingsproblemen, het verdrijven psychische en psychologische aanvallen, maar helpt ook bij het omarmen en helen van je schaduw zelf .

 

4) Reiki.org

Karuna Reiki heeft een sterke organisatie. Je kunt je officieel registreren als Karuna Reiki Master. Er wordt een prachtig (engelstalig) Reiki tijdschrift uitgegeven dat ruimte bied aan alle scholen Reiki.

 

5 ) Praktische toepasbaarheid

Het moge geen geheim zijn (denk aan mijn rubriek huis, tuin en keuken reiki) : ik  hou van de praktische toepasbaarheid van Reiki. Het IFRT ( de organisatie áchter Karuna Reiki)  heeft het voor elkaar dat in verschillende Amerikaanse staten verpleegkundigen Karuna Reiki cursussen kunnen volgen als officiële bijscholing. Ook maken ze zich, net als Pamala Miles, sterk voor Reiki in ziekenhuizen.

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt ?  Je bent uitgenodigd Karuna Reiki te komen proeven. Speciaal voor Reiki Masters en Reiki Practitioners.

Reageer

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, of  vragen over Karuna Reiki. Hieronder is daar ruimte voor. Leuk om van je te horen.

Related Posts

Leave a reply