Heerseres van de Hoge Hemelse Vlakten Amaterasu

Heerseres van de Hoge Hemelse Vlakten Amaterasu

Amaterasu, Japanse oppergodin

In Japan bestaan er vele religies, vele overtuigingen, naast elkaar. De belangrijkste zijn Shinto en Boeddhisme. Shinto is een natuurreligie. Shinto was de staatsgodsdienst toen Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, leefde.


Amaterasu is de eerbiedwaardigste Shinto godheid. Deze zonnegodin staat aan het hoofd van een hele reeks amaterasu belangrijkste godin japangodinnen, goden en natuurgeesten. Haar volledige naam is Amaterasu-o-mi-kami. Dit betekent glorieuze godin die in de hemelen schijnt. Amaterasu is ook de heerseres van de Hoge Hemelse Vlakten.


In de oudheid zetelden priesteressen en hogepriesteressen in het heiligdom van Amaterasura. Deze houten tempel in de plaats Ise, op het eiland Honshu, wordt ook nu nog elke twintig jaar tot op de grond toe afgebroken, en weer opgebouwd.


In deze tempel wordt Amaterasu voorgesteld met een spiegel. Een spiegel kun je zien als een uitnodiging om het goddinnelijke in jezelf te zien, en te laten stralen.

In Japan zijn er feesten ter ere van Amaterasu op
21 december, winterwende, de dag van de langste nacht en de kortste dag.

We vieren dan de wedergeboorte van het licht, van de zon, dat vanaf deze dag de dagen weer zullen gaan lengen.Ben je druk, druk, druk? Ben je er aan toe je te onthaasten? Kom je er niet aan toe om Reiki op anderen te beoefenen? Wil je verder leren over Reiki? Wil je gelijkgestemden ontmoeten? Bij een Atlas Reiki Uitwisselings bijeenkomst kan je dit ervaren.

Leuk als je reageert

Ben je nieuwschierig geworden naar een Atlas Reiki Uitwisselings bijeenkomst? Of wil je reageren op iets uit dit artikel? Dan hoor ik dat graag.
Hartegroet, Nicola


Related Posts

Leave a reply