eerste Rode Tent bij Atlas Reiki

eerste Rode Tent bij Atlas Reiki

De Rode Tent

De Rode Tent is een veilige warme plek, waar je de omhullende sfeer, vertrouwen en geborgenheid voelt. Door mooie rode aankleding en de bedding is de Rode Tent een soort baarmoeder. De Rode Tent is een moderne beweging die teruggrijpt op puur vrouwenbijeenkomsten van weleer. Op de Rode Tent avond wordt de Atlas Reiki behandelruimte omgetoverd tot Rode Tent. Voor degenen die de Volle Maansvieringen, jaartrainingen of proefworkshops hebben bijgewoond bij Atlas Reiki is de bedding bekend. De sfeer in een Rode Tent zal net weer anders zijn.
Van oudsher kwamen vrouwen samen tijdens hun menstruatie periode, en waren dan ontlast van het dagelijkse werk. In de Rode Tent, maanhut of moonlodge werden ook verhalen en geheimen gedeeld van oma op (klein)dochter, tussen alle vrouwen van een clan. Wijsheid en levenservaringen over seksualiteit, magie, zwangerschap en geboorte, en genezende kruiden werden uitgewisseld. Zo in een toegewijde ruimte samenkomen maakt dat je je vrouw zijn en je maanbloed – je vermogen leven te creëren –  eert.

 

terugreis groep 2015 (1024x768)

 

Je hebt diep in jezelf het verlangen gevoeld naar sisterhood. Naar het bij elkaar komen van vrouwen in een veilige en warme setting, om alle facetten van je vrouw zijn in deze tijd met elkaar te delen, om gehoord te worden en om echt te luisteren, om te troosten en getroost te worden, om te lachen, te huilen, te dansen, aangeraakt te worden, begrepen te worden, te kunnen ontspannen, te kunnen rusten, te midden van je zusters.

Of je hebt weerstand tegen het samenzijn met vrouwen. Je kunt je niet voorstellen dat je je zult ontspannen, bent bang voor geroddel, voor erbuiten vallen, beoordeeld te worden of een vrouw te moeten zijn die jij niet bent. Of je daar bang voor bent, er geen heil in ziet, of je er naar verlangt, in beide gevallen ben je van harte welkom in de Rode Tent.

rode tent

Voor wie is de Rode Tent? Voor vrouwen die:

 • zich op willen laden
 • die het spannend vinden en zich toch met hun vrouwenkracht en andere vrouwen te verbinden, en ook voor zij die het heerlijk vinden met andere vrouwen te zijn
 • die toe zijn aan ontspanning en heling
 • die niet precies weten wat er in haar leeft en dat wel de ruimte wil geven
 • die verdieping en bewustzijn willen
 • die van magie houden

Is er een thema op de eerste Rode Tent avond van vrijdagavond 29 juli ?

We duiken meteen in een hardnekkig thema dat ons allemaal raakt: de moederwond. De moederwond is de pijn van vrouw-zijn binnen een patriachale samenleving en het doorgegeven van die pijn via generaties van vrouwen in dergelijke dominantieculturen. Ook overlevingsmechanismen die worden aangeleerd om met deze pijn om te gaan malen deel uit van de moederwond.

We gaan niets oplossen, het wordt naar verwachting geen zware avond. Wel: warm, liefdevol, verhelderend, troostend en inspirerend.

Wat doe je in de Rode Tent?

Niets hoeft. Je bent uitgenodigd om te zijn. Wellicht wil je iets delen, of reageren op wat een andere vrouw inbrengt. Veel mag. We zijn blij met jou precies zoals je bent. Er is grote kans dat we elkaar Reiki geven, dat we delen wat ons bezighoudt op dit moment. Het kan zijn zat we een rituele ruimte maken door het trekken van de cirkel.  We laten ontstaan wat wil. Er is niets wat je al zou moeten kennen of weten.

Opgave

Informatie of opgeven doe je via  contact, of via contact@atlasreiki.nl of 020 6860910.

Related Posts

2 COMMENTS

 1. Noor
  juli 19, 2016 07:35 Beantwoorden

  Ha Nicola,
  Ik keek op deze pagina over de rode tent. Het viel mij op dat de datum en de locatie er niet in worden vermeld.

  Liefs,
  Noor.

  • juli 19, 2016 11:52 Beantwoorden

   Ha Noor,

   Dank voor het doorgeven !
   De locatie heb ik er bij gezet. De datum staat in een tussentitel. En voor de duidelijkheid nu ook onder het kopje ‘praktisch’.

   Liefs, Nicola

Leave a reply