Zou ik ‘het’ kunnen?

Zou ik ‘het’ kunnen?

“Hoe, of waarom ben je met Reiki begonnen?”

Veel cliënten en cursisten vragen me waarom, of hoe, ik met Reiki in aanraking ben gekomen. In dit blogartikel vertel ik er meer over.

Toen ik in 200o door mijn zus Esmeralda meegevraagd werd naar een Reiki cursus, wist ik niet wat Reiki was. Ik had er nog nooit van gehoord.

Een bevriend collega van mijn zus,  Reiki Master Gerrit Heuvelman,  gaf de cursus. Het leek mijn zus gezellig er met mij naar toe te gaan.

Ik keek in mijn agenda, ik kon dat weekend.  Maar wat is het, Reiki? Het zou iets zijn met handopleggen…….

 

Zou ik dat kunnen? vroeg ik me af. Ik geloofde daar helemaal niets van……

Het stond ongelooflijk ver van me af. Handopleggen ? Yomanda was mijn enige referentiepunt en daar dacht ik niet veel goeds over.

 

De cursus begon. In het huis van Gerrit en zijn man, in België juist over de grens. Alles was warm en liefdevol en bezield. De meditatie’s, de uitleg, de discussies, de oefeningen.  Ik genoot.

We oefenden met handposities en al de eerste Reiki cursusdag voelde het zo natuurlijk, alsof ik het eerder gedaan zou hebben. Ik merkte dat mijn handen ‘wisten’ wat te doen. En zo snel ging het. Iets waarvan ik dacht dat ik niet zou kunnen was ik al aan het doen !

Jaren later vertelde ik over hoe ik begon met Reiki aan een cliënt. Ik noemde: het was alsof ik voor het eerst van mijn leven een piano zag en erop probeerde te spelen en ik bleek het al te kunnen. De cliënt – die niet zijn geld met muziek verdiende – bleek piano te hebben gestudeerd aan een prestigieus conservatorium. : )

Reiki doorgeven

Terug naar de eerste Reiki cursus die ik volgde. En datzelfde eerste Reiki weekend wist ik zeker dat ik ‘hier’ veel meer mee zou gaan doen.

Nu zijn we bijna 20  jaar verder, heb ik heel veel geleerd, en ben ik op zoveel manieren veranderd. Reiki helpt me dagelijks als hoogsensitieve vrouw mijn balans te hervinden.  ‘Reiki’ is mijn beroep, en het is ondenkbaar zonder Reiki te moeten leven. Het helpt me in mijn lijf te blijven als mijn hoofd het over wil nemen. Dagelijks geef ik mezelf en anderen Reiki door. Reiki heeft mijn toegang tot de wereld anders ervaren zo veel verder geopend. Het heeft me enorm ontwikkeld en verrijkt.

 

Mijn liefde voor Reiki ging snel. Veel mensen vragen me: kan ook ik Reiki leren?

Mensen vragen me vaak: kan iedereen Reiki leren? Mijn antwoord (en mijn jarenlange ervaring) is: ja, iedereen kan het leren. Tijdens de eerste Reiki cursus die ik volgde voelde ik veel boosheid erover opwellen. “Waarom heeft niemand me dit ooit verteld”

En het is sterker: niet alleen ook jij kunt het leren: je kunt het al.

Ik kan het al? Dit weet bijna niemand.
Al weten ouders vaak wel dat ze automatisch hun hand op knieën van hun gevallen kind houden.

Het doorgeven van helende energie is een gewone menselijk vermogen. Door religieuze machthebbers is het eeuwen doelbewust geheim gehouden:

Het doorgeven van helende energie is iets wat iedereen kan. Zoals dansen, zingen, tekenen.

Zeker, er zijn verschillen tussen mensen. Qua aanleg, qua talent, qua motivatie.

Zo zingen we allemaal wel eens lang zal ze leven bij een verjaardag. Een ander heeft meer met zingen, en zingt in een koor.

Sommige mensen zijn zo gepassioneerd, dat ze van zingen hun beroep maken, en op een podium gaan staan. Anderen betalen, om naar ze te kunnen luisteren.

Zoals bij zingen en tekenen, kun je er in uit blinken als je talent hebt, en je er veel mee doet, als je traint en oefent en oefent. (Maar iedereen kan het.)

In een een Reiki training leer je over innerlijke houding, handposities, theorie, praktijk. En krijg je de optie om een Reiki inwijding aan te gaan.

Zoals bij tekenen, en zingen, uitblinken hoeft niet om er plezier in te hebben: Reiki als ‘amateur’; voor jezelf, je gezin, je vriendinnen toepassen, is voor veel mensen al bijzonder en bevredigend genoeg.

 

Lees wat Atlas Reiki  cursisten van de cursus of training vonden

 

Leuk als je reageert

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Jouw vraag boeit ook andere lezers. Er is ruimte ervoor hieronder.

Hoe keek jij tegen Reiki aan voordat je er mee begon?  Of ken je Reiki nog niet ? Ik vind het leuk over jou te lezen,  en andere lezers van dit blog ook, dat weet ik zeker.

 

Leave a reply