de 7 geheimen van het inwijden

Ik wil je nogmaals bedanken voor de schitterende dag gisteren.”

De aanloop naar de minicontactdag toe was al goed.  Ik ontvang veel enthousiaste reacties in de mail van Reiki Masters aangesloten bij Reiki vereniging De Cirkel. Reiki Masters vragen of het ook op een andere dag gegeven wordt, omdat ze graag mee zouden willen doen. Ondanks dat de workshop maar 2 weken van te voren aangekondigd is, zit deze al snel vol.

In de ochtend zelf zijn we eerst goed aangekomen met een aardingsmeditatie. (Voor de liefhebbers, gratis te downloaden via: http://www.deinwijdingsweg.nl/cadeaus/ ‘ grondingsmeditatie ‘ ). Vervolgens een een korte sharing.

IMG_5742

Alle Reiki masters zijn in 3tallen elkaar een Reiki behandeling gaan geven met daarin meenemend je goede ervaringen van tijdens je Reiki inwijdingen. Opdat de impact ervan zich mocht verdiepen.

Na het trekken van de cirkel – het aanroepen van de windrichtingen- stonden we als een geheel haast vastgemetseld met de handen aan elkaar. We zijn in een cirkel gaan praten over welke begrippen en ideeen er naar voren komen als je het hebt over inwijding, ieders wijsheid en intuitie naar voren laten komend.

Het was al tijd voor de pot luck lunch. Voor velen een nieuw begrip: pot luck. Een overdadige tafel met allerlei lekkers waar we allemaal wat van konden nemen lachte ons toe. Door alle deelnemers vrijgevig meegenomen.

IMG_5741

Na de lunch spraken we verder over de 7 geheimen  van het inwijden. En heb ik de 4 spirituele werelden en het begrip Inwijdingsweg toegelicht.

De dag eindigde met de Reiju. De Reiju is een Reiki inwijding die in iedere bijeenkomst van de Japanse traditionele Reiki vereniging wordt gedeeld.

Tijdens het geven van de Reiju’s daalde er een enorme stilte neer in de ruimte over alle Reiki masters, en die leek te duren en duren en duren. Schitterend, magisch, helend.

Een greep van de reacties na afloop:

” Speciaal goed aan de contactdag vond ik het gevoel van eenheid met de groep. ” “Voelde heel speciaal de groepsenergie met andere Reikimasters, en met name de persoon Nicola Asjerah. Ze maakt het verschil qua energie” ” Ik ben weer in contact gekomen met mezelf” ” Goede begeleiding; heel prettig, professioneel, respectvol, warm, lefdevol. “De rust die gegeven werd en dat Nicola bij zichzelf bleef. Hierdoor moest de ander ook naar zichzelf toe.” Gemiddelde waardering: 8,3

 

Nicola Romme, priesteres, reiki master

oprichtster www.atlasreiki.nl en www.oervrouw.nl.

 

4 COMMENTS

 1. december 01, 2014 16:44 Beantwoorden

  Ik vond het een fijne en leerzame dag. Het heeft mij een boost gegeven om me te verdiepen in mijn eigen cursussen. Ik voel meer zelf vertrouwen, zalig. De manier waarop je ons begeleid hebt Nicola was een grote bijdrage om bij mezelf te kunnen komen en blijven op de dag zelf.

  Ik heb nog twee vragen, zou je daar antwoord op willen geven?
  1.De 7 geheimen van de inwijding heb ik nog niet opgesomd kunnen vormen. Ik ben benieuwd welke het voor jou zijn.
  2.Als je mensen verteld over het sluiten van de ogen bij een inwijding, doe je dat nadat je toestemming hebt gevraagd of daar voor? Dus “ wil je ingewijd worden?” ja…en dan de uitleg?

  Lieve groeten Kyra

  • december 15, 2014 15:48 Beantwoorden

   Wat fijn Kyra, wat het jouw gebracht heeft de workshop !

   Ik heb ze tot nu toe zo geformuleerd. Ben bezig met een omvorming van de 7 geheimen (waarbij de inhoud hetzelfde blijft)

   De 7 geheimen van het inwijden zijn:
   1) kennis achtergrond inwijding – waaronder de kenmerken, wat is inwijding en wat is de religieuze spirituele maatschappelijke en persoonlijke waarde

   2) de 4 spirituele werelden, te weten aardewereld, maanwereld, zonnewereld en sterrewereld en hoe verhouden deze zich tot een Reiki inwijding

   3) bewustzijn, de no ‘go’s, hoe betrek je mensen

   4) verantwoordelijkheid van de Reiki master, verwachtingen scheppen, eigen energie

   5) de inwijdingsweg, waarom is het een weg?

   6) inwijding herhalen?

   7) verschillende Reikischolen, verschillende inwijdingen

   Je tweede vraag was “Als je mensen vertelt over het sluiten van de ogen bij een inwijding, doe je dat nadat je toestemming hebt gevraagd of daar voor? Dus “ wil je ingewijd worden?” ja…en dan de uitleg? ”

   Mijn antwoord: “Ik vraag aan mijn cursisten wat de reden zou kunnen zijn om je ogen te sluiten tijdens de reiki inwijding.

   Ik vind het belangrijk, dat mijn cursisten weten dat ze daar voor kunnen kiezen om zichzelf te helpen om dicht bij zichzelf te zijn en naar binnen te keren.

   Dat ze het niet moeten doen voor mij.

   De ene keer komt dit ter sprake voordat ze de keuze hebben gemaakt – dat ze ja op de vraag om ingewijd te worden – hebben gezegd. De andere keer hebben we het erna erover.

   Kyra, ik hoop dat je wat kunt met de antwoorden en mocht er iets niet duidelijk zijn laat het weten.

   Hartegroet, Nicola

 2. Jacqueline Seitz
  december 02, 2014 22:12 Beantwoorden

  De Reiki masterdag was super! Het was een hele fijne dag vol gezellige, mooie en zeer liefdevolle momenten. Fantastisch begeleid door Nicola. Lieve Nicola en alle andere Reiki masters heel veel dank voor de gezellige, liefdevolle dag. Veel liefs, Jacqueline

  • december 15, 2014 15:50 Beantwoorden

   Ha Jacqueline, Leuk om te horen ! En dank jij ook ervoor dat je er was !

   Hartegroet, Nicola

Leave a reply