Hoogsensititiviteit nader onderzocht en bewezen

Hoogsensititiviteit nader onderzocht en bewezen
Hoogsensitief – HSP- er, ik heb het, en de meeste mensen waarvoor ik werk ook. Mijn jaartrainingen zijn speciaal ontwikkeld voor hoogsensitieve ondernemende vrouwen.

Nieuw grondig wetenschappelijk onderzoek toont (wederom) hoogsensitiviteit aan. Een Belgisch professor, Elke van Hoof,  heeft eerder wetenschappelijk onderzoek van o.a. professor Elaine Aron aangevuld.

ElkeVanHoof-300x300

professor van Hoof

Meer over het onderzoek

 

Waarom is het belangrijk dat er meer onderzoek is?

Meer onderzoek betekent meer bekendheid met hoogsensitiviteit. Het is belangrijk om te weten dat je HSP hebt, of bent, want veel HSP-volwassenen stevenen op een burn-out af omdat ze hun grenzen niet kunnen bewaken en zichzelf wegcijferen. Als je jezelf beter kent kun je beter voor jezelf zorgen.

Ben, of heb ik hsp. Ik wil niet in een hokje

Ik hoor het zelf veel van mijn cliënten en cursisten, ik ken het van mezelf, meestal heeft het tijd nodig om toe te geven (aan jezelf) dat je HSP hebt, of bent. Hoof zegt daarover: “tot ik mensen begon te ontmoeten die hetzelfde ervoeren, en ik me realiseerde dat ik niet de enige ‘zot’ was die op die manier naar de wereld keek. Ik heb het pas volledig leren aanvaarden toen ik mijn kinderen bezig zag, en vóór hen ook al andere kinderen met HSP. Sindsdien kan ik erg genieten van mijn talenten.” Natuurlijk beslis je zelf of je hoogsensitief bent, of niet, je bent vrij.

Het voordeel van hoogsensitiviteit hebben door professor Hoof

Het voordeel van de eigenschap is dat mensen met HSP met eenzelfde hoeveelheid informatie veel meer zouden kunnen doen. Afhankelijk van hun intelligentie zien ze sneller patronen. Ze zijn dikwijls creatiever, en ze zijn in staat om meer non-verbale signalen op te pikken. Meer over hoogsensitiviteit.

 

Hoog sensitieve mensen en Reikibehandelingen

Mocht het je als Hsp-er nog niet zo lukken om optimaal van het leven te genieten, dan ontbreekt het in jezelf verankerd zijn.

Reikibehandelingen vergroot de levenskwaliteit van hoog gevoelige mensen enorm.
Reikibehandelingen maken dat je:

    • beter met jezelf in contact bent
    • je minder vatbaar wordt voor ideeen en meningen en gevoelens van anderen die jou weghouden van wat jij denkt, vind en voelt
    • ondersteuning ervaart
    • in balans komt
    • rust, inkeer en ontspanning beleeft
    • in een prikkelarme omgeving bent
    • heerlijke, belangrijke ervaringen opdoet.

 

Hoog Sensitieve mensen en Reikicursussen bij Atlas Reiki

ATLAS REIKI geeft cursussen in kleine groepjes of individueel. Voor HSPers is dat ideaal; je hoeft niet teveel prikkels te verwerken en je kunt je op je eigen ervaringen richten tijdens zo’n belangrijk moment als een Reikicursus.

 

Related Posts

Leave a reply