Reiki bij de tandarts

Reiki bij de tandarts
Bij het leegruimen van mijn oude pc kom ik een verslagje tegen wat ik lang geleden heb geschreven naar aanleiding van een zware ingreep bij de tandarts.

tandarts onderzoekt patient

4 januari 2005 Mijn laatste verstandskies moet eruit. We hebben het een tijd uitgesteld, ze hangt er verloren bij en is nu aangetast door cariës. De tandarts kan er niet bij om te vullen. Besloten is daarom de verstandskies te trekken.

Ze wil het zelf proberen zodat ik niet naar de kaakchirurg hoef. Omdat ik slechte ervaring heb bij een kaakchirurg met mijn vorige verstandskiezen, ben ik er heel blij mee dat ze dat aan wil gaan.

Een goede voorbereiding

Aan twee van mijn dierbaren vraag ik of ze Reiki naar het tijdstip van ‘operatie’ sturen. En zelf stuur ik van te voren ook op afstand Reiki er naar toe.

10.15 Ik ben te laat van huis vertrokken omdat ik toch zenuwachtig ben. Ze begint met verdoven en we spreken af als de verdoving niet werkt, ik geluid zal maken, of mijn hand op zal steken, en ze zal stoppen. Eerst controleert ze of de verdovingen werken.

Ik geef Reiki aan mezelf liggend in de tandartsstoel.

Wat is dat toch een ongelooflijk akelig gevoel, misschien was ik hier het bangste voor? Het akelige gevoel dat je voelt dat ze iets met jouw lichaam doet, maar dat je geen werkelijk gevoel, of contact met die plek hebt. ‘Daar is een verdoving voor, het zou anders te pijnlijk zijn, ‘zeg ik rationeel tegen mezelf en probeer ook de ruimte te geven over dat rotgevoel van niet goed jezelf voelen.

De verdoving werkt. Dan begint ze te hevelen. En stopt even en de verstandkies is meteen een stukje meegekomen. Ze moet veel kracht zetten, zegt ze, en ik stuur Cho Ku Rei’s – dat zijn Reiki symbolen – naar haar.

verstandskies

Ze plaatst een andere hevel erover; weer een heel stuk omhoog. De tang wordt gepakt en hopla, ze is ermee klaar! Blij zegt ze dat ze in plaats van drie kwartier, wat gebruikelijk is, er binnen 20 minuten mee klaar is !

Er zit geen tissue (vlees) aan de kies. Pas na een uur zou ik het gaasje eruit mogen halen. Ook dat kan al veel eerder. Voor de eerste nacht krijg ik een gaasje mee: deze heb ik niet nodig. Als de verdoving ophoudt met werken voel ik ook géén pijn. Alleen een groot gat en wat spierpijn in mijn kaak….

Dat is Reiki: operaties lukken wonderwel goed, met de minst mogelijke complicaties.

Wil jij steun als je voor een ingreep naar de tandarts moet?

Leuk als je reageert

Pas jij Reiki toe bij de tandarts?  Heeft iemand Reiki naar je gestuurd toen je bij de tandarts was? Ik ben heel  benieuwd naar jouw ervaring.

Schrijf je hieronder erover? Ik vind het leuk om te lezen,  en andere lezers van dit blog ook, zeker weten.

Related Posts

2 COMMENTS

 1. Anoniem
  augustus 11, 2021 20:56 Beantwoorden

  Gisteren moest ik 4 tanden laten verwijderen. Zag er tegenop maar stuurde reiki naar de plaats van behandeling en mezelf. Ben rustig gebleven en alles is pijnloos verlopen!

  • Nicola Romme
   augustus 11, 2021 22:09 Beantwoorden

   Hoi,

   Wat fijn joh ! Perfect !

   Dank voor het delen. Je inspireert anderen ermee hetzelfde te doen.

   Hartegroet, Nicola

Leave a reply