Reiki bij hoge spierspanning

 

Een Reiki zelfbehandeling is altijd ontspannend. En heeft een goed effect tegen stress.

Misschien maak je een periode van extreme stress door. Misschien te veel hooi op je werk op het werk, relatieproblemen, beide?

Misschien merk je als je ontspannen wilt staan, of zitten, dat je kramp krijgt. Een teken dat je tonus – spierspanning – veeeel te hoog is. Naast – of in plaats van – de Reiki zelfbehandeling kun je onderstaande effectieve handposities toepassen.

De volgorde ervan maakt niet uit.

*Met je handen je nieren vasthouden

Nieren. Een heel belangrijk orgaan bij spirituele groei. Een orgaan wat vaak veronachtzaamd wordt. Dat overactief is als je gestresst bent. Je behandelt tegelijkertijd je bijnieren. Dit heeft  effect op het cortisol gehalte in je lnieren reiki zelfbehandelingijf.

Om je nieren ‘vast te houden’ kom je vanuit rugligging, half omhoog. Extra kussens onder je rug zijn dan fijn om te kunnen leunen. (op de foto niet een leunende houding, maar raad ik wel aan). Voor mij voelt het vasthouden (terwijl er natuurlijk huid etc ’tussen zit’) echt een beetje alsof ik mijn nieren liefdevol in mijn handen houd.

ogen reiki zelfbehandeling

*Met je handpalmen op je ogen

Door je handpalmen op je ogen te leggen, geef je niet alleen je ogen de rust. Je behandelt er ook je pijnappelklier (epifyse) en hypofyse er mee.
Deze klieren (hypofyse en epifyse), die in je hoofd zitten en  hormonen produceren, houden op overactief te zijn. Je lijf gaat weer oxytocine aanmaken, het liefdeshormoon.

Met dank aan Jordis.

Leave a reply