Het afstrijken na een Reikibehandeling

Het afstrijken na een Reikibehandeling

Als je klaar bent met het geven van een Reiki behandeling, kun je onderstaande stappen gebruiken om goed af te ronden. Dit kun je doen bij een Reiki zelfbehandeling, en ook als je iemand anders hebt behandeld.

Op de Reikitraining leer ik je deze stappen

Stap 1)

Wat: Afstrijken
Hoe: Twee keer ga ik met dwarrelende vingers van hoofd naar voeten. Bewegingen van de vingers, dicht bij de persoon. Soms alleen in de aura, soms licht, of wat steviger aanrakend.

afstrijken

Stap 2)

Wat: Aura bevestigen

Hoe: Eenmaal vorm ik met vlakke handen, van hoofd naar voeten, als het ware een (kleine) aura om iemand heen. 30 cm boven iemands hoofd beginnen, loopt door tot 30 cm onder iemands voeten.
Bij een zittend persoon dus ook (30 cm) de grond in.

Stap 3)

Wat: Magisch dekentje

Hoe: Er ligt een stapel magische dekentjes bij de voeten van de behandelde persoon. De dekentjes zijn magisch, je kunt ze niet zien. Je pakt er één, drapeert het dekentje langzaam over iemand heen, en stopt diegene er lekker mee in. Je kunt ademen door een magisch dekentje, dus het hoofd kun je ook inpakken.

Waarom: het heerlijke effect van de reikibehandeling blijft langer bij de persoon

Ten slotte

Ten slotte: raak de persoon even bij de schouder aan en vertel haar of hem dat de Reiki sessie ten einde is.

Bedanken

Na de 3 stappen van het afronden en als de de cliënte is vertrokken bedank ik.

Bedank Reiki, bedank de persoon dat je haar of hem een Reiki behandeling hebt mogen geven, bedank je gidsen, de bomen, bedank wie of wat je maar wilt. Gebruik (als je het kent) het Graditute symbool (Tera Mai Reiki). Offer wierook ofetherisch olie.

Leren

Bij alle onderdelen: oefen en speel er mee, om te gaan voelen wat bij jou past. Hoe voelt de afronding van een Reikisessie voor jou als je alle stappen toepast? Hoe voelt het als je de ene stap wel, en een andere stap niet doet?

Reageer

Wat heb je aan dit blogartikel? Heb je vragen? Ik lees graag je reactie en de andere lezers van dit blog ook, dat weet ik zeker. Hieronder is ruimte om te reageren.

2 COMMENTS

 1. Barbara
  februari 27, 2014 09:03 Beantwoorden

  Hai Nicola,
  Moet je perse aan het aantal afstrijken en dekentjes houden of mag je hier zelf ook je eigen invulling aan geven, bijv. meer dekentjes over iemand heen?

  • februari 27, 2014 09:43 Beantwoorden

   Hoi Barbara, je kan iemand ook met meerdere dekentjes toedekken, of meerdere keren met je vingers dwarrelen. Voor mij werken de bovengenoemde stappen, precies zoals beschreven, goed. Voel hoe het voor jou is. Varieer en merk je voorkeur op.

Leave a reply