Alles over Reiki, wat Reiki masters en practitioners zeggen over het boek van Pamela Miles

Alles over Reiki van Pamela Miles

Mijn cursisten voelen stuk voor stuk meer zelfvertrouwen in hun omgang met Reiki na het lezen van Alles over Reiki van Pamela Miles. Ze houden van Pamela haar concreetheid. En ik ook !

Nicola Romme

Wat zeggen Reiki masters en Reiki practitioners over Alles over Reiki:

Alles over Reiki Pamela  Milse

Finesse

Mijn denken over Reiki is mede door dit boek veranderd. Nu gaat mijn aandacht weer meer uit naar de eenvoud en het uitsluitend doorgeven van Reiki waarbij het niet nodig is om in finesse te weten wat iemand bezwaard.

Beter omgaan met

Dit boek heeft mij geholpen om beter om te gaan met het voor- en nagesprek. Pamela Miles geeft aan dat je op drie dingen kunt letten die maatgevend zijn voor de gezondheid van je client. Ik kan me daar goed in vinden en ik gebruik het ook in de praktijk. Reiki vindt de weg toch wel en het hangt niet af van een goede anamnese.

Koop nu hier:

Alles Over Reiki

Alle lof voor Reiki in een ziekenhuis

P.M. heeft een ingang gevonden in de reguliere geneeskunde en dat verdient alle lof. Ik vind heel mooi wat zij beschrijft hoe Reiki binnen de ziekenhuismuren is gekomen en wat Reiki kan doen voor de patienten en de zorgverleners daar. Het maakt mij nieuwsgierig naar een concrete situatie en misschien komt die nog op mijn pad.

Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb. Ik weet nu wat meer van Reiki. Wat voegde Pamela verder toe? Haar uitleg over de bron van Reiki, wat zij het oerbewustzijn noemt, hetgeen raakt aan een bij mij ouder gevestigd gevoel/ervaring, nl dat van het universum als een grote software waar je kunt inloggen en antwoorden vinden, het paste naadloos en het voelt als bevestiging van wat ik denk.

Biologische uitleg

Haar uitleg over het zelfstandige darmzenuwstelsel wat met de hersenen communiceert, gaven naar mijn idee een biologische poot onder Reiki. De darmen zijn eigenlijk altijd actief als je jezelf Reiki geeft en meestal ook hoorbaar bij degene die je behandelt.

Nog meer bewustzijn

Het boek heeft me nog bewuster gemaakt van de kracht van Reiki die ik zelf zo ervaren heb. Dat Reiki inderdaad van toegevoegde waarde is bij depressie en dat er zelfs onderzoek naar is gedaan. Ik geloof nog niet altijd in mezelf of wat ik heb ervaren, er zijn altijd vraagtekens maar dit onderzoek gaf me die bevestiging; Reiki heeft me daarin echt geholpen!

Duidelijkheid

Het is een zeer duidelijk geschreven boek waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de geschiedenis is en wat precies de verschillende Reiki graden inhouden. Zowel voor de leek als voor iemand die al een Reiki graad bezit wordt erg duidelijk uitgelegd wat er gebeurd en wat de Reiki kan doen.

Wat kan Reiki allemaal betekenen

Ik was zeer onder de indruk van het boek omdat er heel duidelijk gezegd wordt (verschillende malen) wat Reiki allemaal kan doen. Dat het ongevaarlijk is en het je bewust van jezelf maakt. Dat het een balans en evenwicht in jezelf brengt. Dat het je raakt op lichamelijk gebied maar vooral op emotioneel niveau, het ook je ziel aan aanraken.achterkant Alles over Reiki (826x857)

Erkenning

Hoopgevend zijn de ontwikkelingen op medisch gebied. Dat schoorvoetend erkenning komt voor de regulerende, dan wel helende kracht van Reiki vind ik zo mooi. beeld dat ik had van de reguliere geneeskunde versus alternatieve geneeswijzen wordt opeens veel kleurrijker. Dat mensen die werkelijk bezig zijn met het welzijn van anderen, en niet met zelfverrijking, de kracht van Reiki nu openlijk erkennen geeft hoop. Hoop dat deze prachtige energie straks op grote(re) schaal tot meer welzijn zal leiden.

Puurheid en eenvoud

Prachtig boek. Reiki in alle puurheid en eenvoud. Ontdaan van alle franje en geruststellend op een heel basaal niveau. Wat tenslotte het allerbelangrijkste is dat je een relatie opbouwt met Reiki door dagelijkse routine, dat is de basis voor alles wat Reiki je kan brengen.

Goed praktisch boek

Ik ben het volledig met Pamela eens, oefenen en oefenen dan krijg je inderdaad het kostbaarste geschenk dat Reiki je bied. Voor mij was het een herkenbaar, inzichtelijk verklaarbaar en ook praktisch een goed boek.

Misser foto voorkant

De foto op de voorkant van het boek vind ik niet passen. M.i. heeft die niets met Reiki te maken. Ik vraag mij af hoe Pamela Miles tot deze keuze is gekomen.

Prettig om te lezen en vele inzichten

Belangrijkste inzichten door het lezen van Alles over Reiki waren: Inzicht 1 Vertrouwen, Inzicht 2 Loslaten, Inzicht3; Verbondenheid; het afstemmen van het handelen op het ware zijn. Het begrip van verbondenheid. Met het al. Inzicht 4: Toelaten; dat de reiki het werk doet, het weet. Inzicht 5; Voel en ervaar; wees niet theoretisch. Inzicht 6; Tijd; je reikimeester kan van jou geen reikimeester maken. Ik moet en wil het ook zelf doen.

Behalve deze bovenstaande inzichten vond ik het prettig om te lezen wat Reiki doet, ook voor de gezondheid. Zoals het in evenwicht brengen, beter met negatieve gevoelens om te kunnen gaan.

Alles Over Reiki

Leave a reply