Wat heb je aan Atlas Reiki bij angst en paniekaanvallen?

Wat heb je aan Atlas Reiki bij angst en paniekaanvallen?
angst, angststoornis, paniek, paniekaanval, fobieën, hyperventilatie en Reiki

Angst, gewoon een gevoel

Iedereen is wel eens angstig of bang. Angst helpt ons om extra alert te zijn in situaties waar dat nodig is, bijvoorbeeld als je op een richeltje op een berg loopt en er een kans is naar beneden te vallen.

Angst kan ook verlammen. En kan je leven gaan beheersen. Als angst je vaak en heel heftig overvalt of doorslaat in paniek is het zaak om hulp te zoeken. Zelf heb ik eerder in mijn leven veel last gehad van sociale angsten. Niet in alle situaties is het weg maar o.a. door Reiki (zelf)behandelingen belemmert het me niet meer.

Een van de specialismen van Atlas Reiki is angststoornissen

Vele cliënten met paniekaanvallen en bovenmatige angsten heb ik ongelooflijk goed kunnen helpen. De resultaten van de Reiki sessies zijn spectaculair. Een vrouw die jarenlang therapieën volgde, had in 4 Reiki sessies minder klachten  had dan voor ze aan de therapieën begon. Een actrices die steeds bang was flauw te vallen kon na mijn Reikibehandelingen toch meedoen aan televisie opnames. Lees meer over wat mensen aan mijn sessies hebben onderaan in dit blogartikel. Eerst meer over wat een angststoornis is.

angst paniekaanval angststoornis

Angststoornis?

Wat is een angststoornis? Thuisarts.nl – de website die mijn huisarts aanbeveelt – beschrijft het als volgt:

Iedereen is wel eens angstig. Angst is een normale reactie bij dreigend gevaar. Het leidt tot voorzichtigheid of tot vluchten, en kan dus nuttig zijn als je jezelf moet beschermen.

Soms is iemand bang terwijl daar weinig aanleiding voor is. Bij een angststoornis gaat dit nog verder:

De angst is groot.
De angst blijft onnodig lang.
De angst geeft veel last in het dagelijks leven.

Je bent als het ware bang voor je eigen angst en bang voor de situaties waarin je angst naar boven komt. Een angststoornis komt bij 13% van de vrouwen en 8% van de mannen.

Wat zijn de verschijnselen van een angststoornis? Door een angststoornis kun je last hebben van:

piekeren;
rusteloosheid;
prikkelbaarheid;
slechte concentratie;
gespannenheid;
moeheid;
spierklachten;
slaapproblemen.

Op momenten dat de angst overheerst, heb je bijvoorbeeld last van:

hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid, beven;
benauwdheid, een vervelend gevoel in de borst;
tintelingen of een doof gevoel in handen en/of voeten;
droge mond, misselijkheid, maagpijn, braken of diarree;
hoofdpijn, rood worden, flauwvallen;
verwarring: je weet niet meer goed wie of waar je bent;
het gevoel dat je de controle over jezelf verliest, gek wordt of doodgaat.

angst paniekaanval angststoornis

Wat is een paniekaanval

Wat zijn de verschijnselen van een paniekaanval? (bron: Thuisarts)

Bij een paniekaanval kunnen er allerlei klachten optreden. Sommige mensen hebben maar een of twee van die klachten. Anderen krijgen meerdere klachten tegelijk. De meest voorkomende klachten zijn:

snelle hartslag, transpireren, koude rillingen, duizeligheid, beven;
benauwdheid, een vervelend gevoel in de borst;
tintelingen of een doof gevoel in handen of voeten;
droge mond, misselijkheid, maagpijn, braken of diarree;
hoofdpijn, rood worden, flauwvallen;
het gevoel niet meer te weten wie of waar je bent;
het gevoel dat je de controle over jezelf verliest, gek wordt of doodgaat.

Als een paniekaanval over is, kun je nog hevig natrillen of in huilen uitbarsten.

Hoe kan het dat Atlas Reiki werkt?

Reiki behandelingen brengen balans voor je hele systeem. Als je lichaam in balans is, functioneren je
eigen zelfhelende mechanismen op hun best. Dit bevordert de genezing enorm. In ‘moeilijke woorden’: tijdens een Reiki behandeling verschuift je systeem naar dominantie van het parasympathische zenuwstelsel. Als het parasympathische zenuwstelsel dominant is, komt je lichaam in de rust-­ en verteren modus. In deze modus is het zijn prioriteit om te herstellen, om te genezen en jezelf diep te voeden en te vernieuwen.

Wat heb je aan Reiki om paniekaanvallen of ansgtstoornissen te voorkomen?

Je kunt Reiki behandelingen aan een vriendin of je partner vragen. Of misschien laat je je liever door een Reiki professional behandelen. Ik wil een Reiki behandeling.

Ook kun je overwegen zelf Reiki te leren, zodat je zelf Reiki behandelingen aan jezelf kunt geven.

Enkele ervaringen van mensen met angststoornissen en paniekaanvallen over Reiki behandelingen door Nicola:

De angst is ook stukken minder

Door een val op straat, en de daarop volgende revalidatie ben ik heel nerveus en bangig geworden.

Nu heb ik een reeks Reiki behandelingen. Ik voel me sterker. Blijer. En ben in staat knopen door te hakken. Iedere week neem ik nu een beslissing die ik al lang uitgesteld heb om te nemen. Gelukkig. De angst is stukken minder.

Oudere dame

 

Ik voel me nu echt goed

Ik heb bovenmatige angsten. Ik heb (nu weer) een leuke vriend, en daar is het weer: als we ruzie hebben ofzo dan raak ik volledig in paniek, en verlam, omdat ik denk dat hij me zal verlaten.

Ik heb 3 jaar geleden er therapie voor gehad, maar dat heeft weinig geholpen lijkt het.

In de Reikibehandeling van vorgie week was er een moment dat ik me echt heel prettig voelde, zonder spanning.  Ongekend, heel anders als ik hoe ik me gewoonlijk voel – dat is namelijk heel gespannen.

De hele week heb ik goed geslapen, en géén paniekstoornis gehad, en flink mijn verdriet de ruimte kunnen geven.

Ook nu weer is de Reiki behandeling ontzettend fijn, ik voel me echt goed, meer in balans en ga zelfs stiekem hopen dat mijn angsten ooit weg zullen zijn.

studente, 24 jaar

 

Verder lezen over Reiki en angst, angststoornis,  paniek,  paniekaanvalen, fobieen hyperventilatie

Wetenschappelijk artikel over hoe Reiki werkt wat betreft angst en pijn onder HIV patienten. Pdf  Een belangrijke uitkomst genoemd in dit onderzoek: angst daalt flink na Reiki behandeling, namelijk van 32.6 naar 22.8.
(Miles P. Preliminary report on the use of Reiki for HIV-related pain and anxiety. Alternative Therapies in Health and Medicine. 2003;9(2):36.)

 

Een studie naar angst en pijn na een keizersnedehttps://www.centerforreikiresearch.org/RRdownloads/RRSummariesReikiEffectsCesareanSectionSurgery.pdf laat een significante afname van angst zien van bijna 30 %  na twee Reiki behandelingen na ongeplande keizersnedes bij 90 vrouwen.

angst paniekaanval

 

Atlas Reiki helpt bij angststoornis, een ervaringsverhaal

Ik was huiverig om reiki behandelingen te gaan doen. Toen mijn moeder erover begon, ben ik het gaan opzoeken, en zag ik een youtube filmpje van een behandeling waarbij de persoon enorm lag te schudden. Pas toen Nicola zie dat ze dat nog nooit had meegemaakt, wilde ik het wel proberen.

De eerste keer dat ik bij Nicola kwam, was ik helemaal de weg kwijt. Ik leefde wel, maar ervoer opgesloten te zijn in een glazen bol. En keek vanuit de glazen bol naar mezelf. Enorme angsten hadden me in de greep sinds ik had geëxperimenteerd. Ik had een hasjkoekje van een vriend gegeten, en was in een ‘bad trip’ terechtgekomen. Ansgtwanen herhaalden zich, en ik was voortdurend bang dat er weer iets heel engs zou gaan gebeuren. Door de Reiki was er heel snel heel veel verbetering.

Nu in een paar weken, na slechts vier sessies, is er veel, maar niet alles weg. Door reiki heb ik nu al wel de aanvallen onder controle. Ik voel het nu als ik er een opkomt. En ik kan er iets tegen doen, bv knipper dan nu met mijn ogen, en dan komt er geen aanval. Mijn vrienden hebben me op mijn verjaardag meegenomen naar een feest. Ik had niet durven dromen dat ik dat ooit nog zou durven, de mensenmassa in.

Wat ik vooral goed vind aan Atlas Reiki is dat ik niet alleen tot rust kan komen in de praktijk, maar dat ik het erbuiten kan gebruiken. Reiki raad ik nu aan anderen aan. Ik heb het immers zelf ervaren heb dat het werkt. Mijn tante heb ik het ook gezegd, en ze neemt nu ook Reiki behandelingen.

Ik ben dankbaar dat u met mij over Reiki hebt gepraat. Ik geloofde niet in zulk soort dingen, en kende het niet. Maar ik heb gemerkt dat het me enorm heeft geholpen.

scholier, 19 jaar

Ik wil een Reiki behandeling

Hieronder is ruimte om te reageren

Heb je wat gehad aan deze blog? Leuk als je reageert op dit blogartikel ! Scroll een stukje naar beneden en daar is plek voor jouw ervaring, vraag, opmerkingen, verhaal, etc.

Related Posts

Leave a reply