colonoscopie en Reiki

colonoscopie en Reiki

Wetenschappelijk onderzoek meet angst en pijn

Een gepubliceerde studie uit 2010 suggereert dat Reiki zeer geschikt kan zijn voor mensen die een colonoscopie ondergaan . Bij een colonoscopie onderzoekt de arts de dikke darm, door een flexibele slang – de colonoscoop – het lichaam van de patiënt in te brengen. Angst, pijn en diverse fysieke verschijnselen werden voor, tijdens en na de procedure gemeten. Deelnemers zijn willekeurig toegewezen. Degenen die Reiki kregen ontvingen een 15 minuten durende behandeling voor het ondergaan van colonoscopy.

 

darmen

 

Wat hebben mensen die een colonoscopie ondergaan aan een Reiki behandeling ?

De deelnemers die de korte Reiki behandeling ontvingen vertoonden significante verlaging van de hartslag, ademhaling en angst na hun Reikibehandeling. Hoewel de studie klein was, zijn de data bemoedigend. De studie toont ook aan dat het haalbaar en uitvoerbaar is om in deze setting Reiki behandelingen aan te bieden.

Je kunt een samenvatting van het onderzoek lezen op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ PubMed. Het onderzoek heet: “Endoscopic procedure with a modified Reiki intervention: a pilot study. PMID: 20145447

Wat kun je doen bij een colonoscopie om angst en pijn te verminderen?

Het is dus aan te raden om een Reiki behandeling te nemen, of aan jezelf te geven voordat (of tijdens) je de colonoscopie ondergaat. Ook kun je iemand vragen Reiki op afstand naar je te sturen tijdens de colonoscopie.

Ik lees graag jouw reactie en de lezers van deze blog ook, dat weet ik zeker

Wil je wat vragen ? Wil je vertellen over jouw colonoscopie? Of een ervaring met een Reiki behandeling delen? Plaats je reactie hieronder.

Leave a reply