Rode Tent rondom Nieuwe Maan

Je hebt diep in jezelf het verlangen gevoeld naar sisterhood. Naar het bij elkaar komen van vrouwen in een veilige en warme setting, om alle facetten van je vrouw zijn in deze tijd met elkaar te delen, om gehoord te worden en om echt te luisteren, om te troosten en getroost te worden, om te lachen, te huilen, te dansen, aangeraakt te worden, begrepen te worden, te kunnen ontspannen, te kunnen rusten, te midden van je zusters.

Of je hebt weerstand tegen het samenzijn met vrouwen. Je kunt je niet voorstellen dat je je zult ontspannen, bent bang voor geroddel, voor erbuiten vallen, beoordeeld te worden of een vrouw te moeten zijn die jij niet bent. Of je daar bang voor bent, er geen heil in ziet, of je er naar verlangt, in beide gevallen ben je van harte welkom in de Rode Tent.

 

rode tent reiki

 

De Rode Tent is een veilige warme plek, waar je de omhullende sfeer, vertrouwen en geborgenheid voelt. Door mooie rode aankleding en de bedding is de Rode Tent een soort baarmoeder.

De Rode Tent is een moderne beweging die teruggrijpt op puur vrouwenbijeenkomsten van weleer. Op de Rode Tent avond wordt de Atlas Reiki behandelruimte omgetoverd tot Rode Tent. Voor degenen die de Volle Maansvieringen, jaartrainingen of proefworkshops hebben bijgewoond bij Atlas Reiki is de bedding bekend.

Van oudsher kwamen vrouwen samen tijdens hun menstruatie periode, en waren dan ontlast van het dagelijkse werk. In de Rode Tent, maanhut of moonlodge werden verhalen en geheimen gedeeld van oma op (klein)dochter, tussen alle vrouwen van een clan. Wijsheid en levenservaringen over magie, zwangerschap, seksualiteit, geboorte en genezende kruiden werden uitgewisseld. Zo in een toegewijde ruimte samenkomen maakt dat je je vrouw zijn en je maanbloed – je vermogen leven te creëren – eert. Een belangrijk tegenwicht in een patriarchale samenleving waar vrouw en vrouwelijkheid een tweederansg plek toebedeeld krijgt.

windrichting stenen met kaarsje met Rode Tent

Voor wie is de Rode Tent? Voor vrouwen :

  • die het spannend vinden en zich toch met hun vrouwenkracht en andere vrouwen te verbinden, en ook voor zij die het heerlijk vinden met andere vrouwen te zijn
  • die toe zijn aan ontspanning en heling
  • zich op willen laden
  • die niet precies weten wat er in haar leeft en dat wel de ruimte wil geven
    die verdieping en bewustzijn willen
  • die van magie houden

De Rode Tent bij Atlas Reiki is rondom Nieuwe Maan

Met Nieuwe Maan, ofwel Donkere Maan, is de maan helemaal niet te zien. Kenmerkend van deze maanfase is het moment van stilte, alles wat losgelaten is wordt nu verwerkt (en dit kan behoorlijke verwarring veroorzaken …)

 

Ervaringen over de Rode Tent bij Atlas Reiki

Prachtig dat er drie vrouwen in het rood waren gekleed.

Door het delen en horen over verlies en rouw kreeg ik zelf een enorme hartverbinding. Mijn gevoelens voelde met de rode doeken samen als kracht vertrouwen en verbinding.

Ik had zelf ook enorme behoefte aan een reikibehandeling en dit voelde als een warm bad.

Nou de woorden en klanken kwamen bij iedereen spontaan. Ikzelf kan zo heerlijk mezelf zijn als ik klanken mag maken, gevoel dat ik in een ander bewustzijn kom.

Ik hoorde van alle vrouwen dat verbinding, energie heel erg voelbaar was. Ook de vrouw die nog nooit iets met een vrouwengroep had ondernomen was erg enthousiast en voelde veel rust.

 keteltje vrouwencirkels

Wat doe je in de Rode Tent?

Niets hoeft. Je bent uitgenodigd om te zijn. Wellicht wil je iets delen, of reageren op wat een andere vrouw inbrengt. Veel mag. We zijn blij met jou precies zoals je bent. Er is grote kans dat we elkaar Reiki geven, dat we delen wat ons bezighoudt op dit moment. We maken een rituele ruimte maken door het trekken van de cirkel. We laten ontstaan wat wil. Er is niets wat je al zou moeten kennen of weten.

https://atlasreiki.nl/rode-tent-is-nu-echt-start/

https://atlasreiki.nl/rode-tent-donkere-maan-teken-samhain/

https://atlasreiki.nl/rode-maan-tent/ 

https://atlasreiki.nl/landelijke-inloopdag-rode-tent-op-7-januari-roos/

Praktisch

Op  15 februari 2018, 15 maart, 19 april, 17 mei , 14 juni en 12 juli zijn er Rode Tent met Reiki-avonden.

Locatie

Atlas Reiki Amsterdam Noord, Gratis parkeren, adres en route. Prachige houten gebouwtje aan meertje en bos. Beleef natuur en donkerte binnen de ring van Amsterdam.

Opgave of informatie

Informatie of opgeven doe je via contact@atlasreiki.nl of 020 6860910