De Mysteriën van het Vuur

Je bent een spiritueel onderlegde vrouw met talent, kennis en kunde. Je verlangen is er om met mensen te delen wat jij te geven hebt. Vanuit jouw waarheid, jouw puurheid. Het is tijd om te materialiseren, om neer te zetten wat jij te bieden hebt.

Niet weer een coachingsopleiding die gecertificeerd is want dat zou klanten trekken. Niet weer meer verbreding. Niet weer een methode in plaats van jouw authenticiteit.

Of : je assisteert al jaren in workshops bij anderen en het komt er niet van om zelf jouw eigen aanbod neer te zetten.

Je bent klaar om deze stap van jouw eigen aanbod wel te zetten, en tegelijkertijd voelt de stap groot en onmogelijk.

Er zijn veel trajecten die je beloven dat zij de laatste stap zijn en dat je daarna echt zover zult zijn. Dit doen wij niet.

Bij ons ga je die stap zetten in de vorm die bij jouw past, op jouw unieke manier. In het Mysteriën van het Vuur jaar ga je jouw jaartraject, je training, jouw You Tube kanaal, een workshop, ritueel, een manier van werken neerzetten. In de cirkel van fijne vrouwen, met het heilige vuur in het midden oefen en sterk je jouw leiderschap. Op jouw manier. Je brengt in wat je in te brengen hebt. Vanuit gesteund zijn ga jezelf en je omgeving verbazen over het moois wat jij neerzet.  

 

De Mysteriën van het Vuur

Binnen dit traject vind je inspiratie, veiligheid en continuïteit opdat je doorzet je gave de wereld in te zetten.  Niet meer, of weer, opnemen van kennis van anderen. Maar dat jij naar buiten brengt vanuit jouw innerlijk, vanuit jouw weten, vanuit jouw ziel. De paradox is dat je juist daar zoveel van leert. Van het meedragen. Van het nemen van eigenaarschap over je eigen pad, en bijdragen aan het geheel.  Het voelen en ervaren dat er JA tegen jou gezegd wordt. Dat jij je ruimte inneemt. Ruimte voor exploratie, experiment, uitproberen. Je vindt het elkaar gunnen. En het niet precies weten wat er gaat komen. Dat dat oké is. De Mysteriën van het Vuur doorloop je met sisters die ook besloten hebben dat ze dat jaar naar buiten treden. Het traject wordt gedragen door 4 vuurpriesteressen die borgen dat je blijft bewegen vanuit jouw waarheid en dromen. En de concrete stappen zult zetten die ervoor nodig zijn om ze uit te laten komen. Steeds is er warme veilige sacred space van het heilige vuur, van Margo, Bonita, Nicola en Rita, van de Grote Moeder, van al onze spirithelpers, van je sisters.

Het programma vormt zich naar dat wat nodig is om jouw intenties uit te laten komen. Het zal dus organisch verlopen. We werken toe naar twee grote vuurrituelen dat zijn een zweethut en een vuurloop. Deze heilige rituelen, overgeleverd door oude tradities brengen op eigen wijze transformatie op gang.

 

Voor wie is de Mysteriën van het Vuur ?

Je hebt regulier werk of een eigen onderneming, waarin je je spirituele kwaliteiten tot hun recht wil laten komen in plaats van achter te houden. Of je bent (ook) watergietster, yogadocent, ceremonieel vuurloopbegeleidster, natuurcoach, begeleider ayahuasca ceremonies,  kunstenaar, sjamaan, healer/reader, medium, fotograaf, vuurhoedster, mindfullnesdocente, Reiki master of  tantrika en je resoneert ergens met termen als heks, druïde, priesteres, vala, oervrouw, völva, medicijnvrouw, vuurvrouw, visionair, wereldverbeteraar. Maar waar je voor staat komt er nog niet helemaal uit. Je hebt een goed contact met de bron maar niet steeds. Je aarding kan beter. Je bent toe aan een hogere levenskwaliteit waarbinnen jij meer jouw authenticiteit en talent gaat leven zodat jij meer mensen kunt gaan helpen. Kinderen, je partner, je verplichtingen, je patronen, wat dan ook heeft je er vanaf gehouden om jouw ritueel, jouw workshop, jouw jaarttra Je wil dit niet doen vanuit wilskracht maar vanuit gedragenheid. Je voelt de roep om dieper te gaan, je innerlijk vuur, je passie aan te blazen en vreugdevol volgende stappen te zetten. Elkaar’s vuur en passie te erkennen, uit te nodigen en laten groeien. Ruimte en bedding bieden voor jezelf en voor elkaar.

Vuur

Vuur verwarmt, vuur is passie en verlangen, brengt vertrouwen. Vuur vernietigt, maakt schoon, reinigt, vernieuwt. Vuur is de sensualiteit gevoeld in iedere cel van je lijf en in de wiegende beweging van je bekken. Zielevuur ritueel, zweethut ritueel, Heilige vuurloop ceremonie. Deze rituelen en andere vuren zullen we steeds ontsteken. Een Heilig Vuur voorbereiden met puur natuurlijke materialen, het ontsteken zonder lucifers of aansteker, het hoeden, doen we keer op keer en je bent erbij betrokken hoe dit te doen zoveel als je wilt.

IK BLAAS ZIELEVUUR IN JOUW MYTHE

“Ik weet nu beter wie ik ben, en dat maakt me mentaal solider. Ik voel me doorgaans erg op mijn gemak nu. Niet zoals voorheen vanuit een soort stoere bluf, maar gewoon omdat ik dichter bij mezelf ben. Ik durf te vertrouwen op mijn kern. En dat maakt me veel minder een speelbal in de handen van anderen. “

Verwacht een jaar waarin je grote stappen zet

“Ik ervaarde genoeg veiligheid om me te uiten over waarover ik me ergerde. Dat was opvallend, zeker een teken dat ik gegroeid ben in het niet meer uit de weg gaan van conflicten. “

“ik heb veel meer begrip en ervaring gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen.”

Wanneer is de Mysteriën van het Vuur niet voor jou ?

 • Als je niet dit leven meer ontspannen jezelf wilt zijn
 • Als je spirituele talent al volledig tot uitdrukking komt, je er ook goed van kunt leven en geen persoonlijke issues meer hebt
 • Als  je niet wilt investeren in jezelf
 • Als je niet bereid bent je schaduwkant aan te kijken
 • Als je niet open wil staan voor verandering, verwondering, voor het mysterie en bij te dragen / deel te nemen aan ceremonie en ritueel.
 • Je worsteling met trauma acuut is, je hebt nu een therapeut nodig (in overleg kan de juiste zorg en dit Vuurtraject naast elkaar lopen).
 • Als je geen zusterschap wilt ervaren
 • Als je niet keer op keer diepgaand gevoed wil worden en in de flow komen
 • Je niet wil bijdragen aan de heling van de aarde.
 • Als je niet van vreugde en schaamteloos genieten houdt, en dat van jou zo mag blijven.
 • Als al je zaterdagen al volgepland staan (er is ongeveer eens in de 6 weken een tempeldag op zaterdag)

“…. er is een grote shift geweest. … Echt het is het grootste cadeau wat ik ooit ontvangen heb. Dankjewel Nicola dat jij dit mogelijk maakt”.  

De Mysteriën van het Vuur is een thuis(basis), en een leertraject

De Mysteriën van het Vuur is een op jou afgestemd leertraject. De groep is bewust klein. Je bepaalt aan het begin jouw individuele intenties voor het jaar, samen met Nicola, Bonita of Rita.  Waarin je precies gaat groeien is voor iedere deelneemster anders. De weg voegt zich naar jou en sluit  aan op jouw ‘niveau’.

Er is bedding, een plek en ruimte om in je licht te gaan staan. Ruimte om te experimenteren om naar buiten te treden Een plek om te oefenen en de openingen / de poorten (jouw poorten) te vinden, te openen en stralend door de poorten te gaan. Moeiteloos leiding nemen en geven. Vurig en passievol leven blazen in jouw eigen mythe. Schaamteloos te genieten. Met vuur ceremonies als leidraad om de sluiers van de mysteriën van het vuur op te lichten.  En geven en nemen in balans te brengen.

Iedere deelneemster en begeleidster doorloopt haar eigen proces. Dat doen we niet individueel maar in gezamenlijkheid.

Binnen de Mysterien van het vuur zetten we fluide leiderschap in. Het is een harmoniserende, zalvende vorm van leiderschap nemen en geven opdat de energie rond blijft zingen, deze opzwiept en het best mogelijke potentieel van iedereen naar boven haalt.

De Mysteriën van het Vuur biedt een plek waar je landt en zult groeien. Waar je ziel zal zingen.

Waar sta je aan het eind van de Mysteriën van het Vuur?

 • Dit jaar 2022 heb je een begin gemaakt aan het uitkomen aan wat bij jou past om te bieden/ mee bezig te zijn: je geeft die door jou ontwikkelde workshop, ritueel, lezing, je You Tube kanaal, je jaartraject, of runt jouw tempel. Of is het voor jou moederschap ?  Of je inbreng binnen je reguliere baan is nu naar volle tevredenheid, want nu heel anders ingevuld, op een manier die wel bij jou past.
 • Je bent een zelfbewuste stralende vrouw met een diep besef van : ‘ik mag er zijn en ik ben helemaal goed zoals ik ben’. Je welkom voelen op aarde precies zoals jij bent, in jouw authenticiteit.
 • Je bent in contact met je vrouwenkracht, wat zal maken dat je beter kunt ontvangen op alle gebieden: relationeel, spiritueel, financieel.
 • je hebt een lange lijn van patriarchale brainwashing achter je gelaten
 • Je bent meer geaard.
 • Je bent in nauwer contact met de natuur, de getijden, en jouw natuur.
 • Je kunt vuur op een heilige manier opbouwen, ontsteken en hoeden, passend in godinnenculturen.
 • Je hebt een betere gezondheid en minder stress door een beter band met je lijf en het meer in je lichaam zijn.
 • Je bent meer in lijn met jouw zielsbestemming en voel je je daardoor in de stroom en levenslustig, van betekenis en blij met jezelf.
 • Je energiehuishouding is gegroeid. De veilige bedding, de safe space is groter dan ooit tevoren. Jij brengt dit voor werkteams, rituelen, inwijdingen, individuele sessies, groepen, je geliefden.
 • Je hebt vuurzussen, wie weet voor het leven. Sisterhood ervaren. Ook als een groep, of omgaan met vrouwen, eerder nooit je ding was.

“Door jou heb ik kunnen ervaren hoe kwetsbaar ik ben en tegelijk hoe sterk ik kan wezen.”

“Na iedere sessie ervaar ik een nieuwe balans in mijn lichaam. De sessies werken ook geruime tijd door.  Het is mijn ervaring dat Nicola … over een hoog spiritueel niveau beschikt, waardoor zij heel adequaat en liefdevol begeleidt.” Lauri Franssen, auteur van o.a Het huis van Isis

“Ik was blij dat je ook over je eigen proces deelde, Nicola. Ik merk dat ik dat erg belangrijk vind om te begrijpen waar iedereen staat, dus ook de leider (die toch “de antenne” van de groep is).”

“Er (was) veel ruimte voor humor zonder daarbij uit het oog te verliezen dat humor een serieuze zaak is ; )”

 

Begeleiding door vuurpriesteressen in fluïde leiderschap

Sinds 2 jaar onderzoeken Wilde Wijze Vrouw priesteressen Bonita, Margo, Nicola en Rita hoe we vrouwelijk leiderschap kunnen oprekken. Hoe hiërarchie (steeds aanwezig in sjamanistische rituelen in Westerse landen)  te doorbreken. We richten ons op hoe begeleiden en leiderschap in te vullen vanuit organisch gedragen gezamenlijkheid. Een spannende en vervullende reis.

Nicola, drs, priesteres, healer en trainer:

Sinds 2009 initieer en begeleid ik  vrouwen in eigen ontwikkelde jaargroepen. Moedige vrouwen die hun oude ik afleggen en in een nieuw bewustzijn stappen. Kernwaarden zijn veiligheid, gelijkwaardigheid, vrouwelijk leiderschap, puurheid, kwetsbaarheid, non dogma en authenticiteit. Het is me een genoegen en een uitdaging om nu samen met mijn vuurpriesteressen-sisters vorm te geven aan deze vuur jaarreis. Om het niet weer vooral alleen te doen. Atlas Reiki heb ik opgericht. Sinds 2000 heb duizenden healings gegeven en honderen mensen getraind. Bonita, Margo en Rita

Margo Ik heb bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heb ik veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en ben ik mij bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ook heb ik daar (her)ontdekt dat ik vuurvrouw ben. Naast mijn liefde voor het buiten zijn in de natuur, vind ik het heerlijk om het vuur te hoeden. Een klein kampvuurtje maar vooral het hoeden van het vuur tijdens een zweethut of vuurloopritueel. Door het aardse, fysieke bezig zijn met hout en steen maak ik het contact met de aarde en letterlijk met mijn lijf terwijl het ritueel uitnodigt om in contact te zijn met ‘dat wat groter is dan wij’, het ‘heilige’. De afstemming die het vuur vraagt, zorgt ook voor afstemming met mezelf, iedere keer weer een laagje dieper. Naast het vuur ben ik gefascineerd door het labyrint; een eeuwenoud symbool dat simpel en tegelijk complex is. Ook het lopen is simpel en complex tegelijk. Om de hectiek van het dagelijkse leven aan te kunnen dans ik regelmatig, het helpt me om vloeiend te blijven. Ik kijk er naar uit mijn liefde voor het vuur met je te delen zowel het uitbundige vuur en het stille, zachte vuur.
 
Watergietster en zweethutceremonieleider is Bonita De stenen zijn roodgloeiend. Het moment is daar, we gaan de hut in. Elke keer ervaar ik dit als een magisch moment. We mogen de baarmoeder van Moeder aarde in. Onze geheimen met haar delen. Haar ondersteuning voelen. Haar eren als de grond onder ons bestaan. Haar eren voor haar vele wonderen. De seizoenen door met alle elementen. De stenen als voorouders. De Hut is zoveel meer dan woorden. De Hut is in mij als ik giet. Ik mag haar Wijsheid spreken, zwijgen, trommelen en zingen. Ik mag leiden en volgen in afstemming op de Deelnemers en het Groter Geheel. Mijn opleiding heb ik mogen ontvangen van Klara Adalena in een traditie van sjamanen en priesteressen. Rita De roep om vuurvrouw te zijn, komt diep van binnen in mij. Het vuur leert mij over het leven. Hoe ik in dit leven sta en beweeg. Bij het vuur kan ik niet anders dan mijzelf zijn. Het vuur laat niets anders toe. Ik hou ervan vuur voor te bereiden door droog spul te verzamelen. Het vuur aan te slaan met de vuurslag, de vonk in de tondel te brengen en het vuur aan te blazen. Ik voel me rijk en vereerd dat ik vuur mag hoeden en bij mag dragen aan Zweethutceremonies, Heilige Vuurlopen en bovenal De Jaargang De Mysteriën van het Vuur

 

“Ook de kracht van mijn Afrikaanse voorouders liet zich zien (…). Dat deze ook gevoeld, benoemd en weerspiegeld werd door Nicola maakte de ervaring des te krachtiger.”

“Ik ken Nicola nu een aantal jaren en steeds blijkt weer dat ze mij een stuk verder kan helpen in mijn levensreis. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om relaties of werk of een ander item.”

A.M.

 

“Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

“Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest. “

 

Praktische info De Mysteriën van het vuur

Data:

De tempeldagen/ -weekenden zijn ongeveer iedere 6 weken van 10.00 tot 17.30 uur op zaterdagen. Vanaf 9.30 komen we samen om in te richten en thee te drinken. 15 januari 2022
5 maart
9 en 10 april
14 mei
2 juli
10 & 11 september
8 oktober

Intervisie Tussen deze tempeldagen in ontvang je een opdracht, bijvoorbeeld het doen van een specifiek ritueel. Tijdsduur circa 3 uur. Deze intervisie doe je samen met 1 of meerdere van je Sisters. Individuele sessies De 1 op 1 sessies zijn via (video)bellen of in de praktijkruimte van Nicola in Amsterdam. De groep zal bestaan uit maximaal 13 deelneemsters. Er is een intake om wederzijds te zien of De Mysteriën van het vuur bij je past.

Locatie bijeenkomsten

De tempeldagen zijn op Morgenland, een natuurtempel, onderdeel van de biologische zorgboerderij Sterrenland. Al 2 jaar dragen we er bij aan de mooie verwelkomende en verdiepende energie die daar is. Soms zijn we in de prachtige binnenruimte en vaak zijn we in de Moeder Aarde buitencirkel met een ceremonieel vuur in het midden. Adres: Meermuidenseweg 19B, Twello. Gratis parkeren op eigen terrein.
Autoafstand vanaf Groningen 1 u 25 , Eindhoven 1u 10, Amsterdam 1 uur 15 , Utrecht 1 uur, Zwolle 35 min.
OV: Te fietsen vanaf Station Deventer in 20 minuten en te lopen vanaf Station Twello in 15 minuten.
Mogelijkheid tot budgetovernachting ter plekke (kamperen, of op matje in de zaal) 15 € . Vele B&B’s, campings en Hotel Gaia zijn in de directe nabijheid.

Investering in jezelf
Je investering voor De Mysteriën van het Vuur is  2297 €.
Dit is inclusief drie 1 op 1 sessies, materialen (pdf’s) en intervisies.


 

Wat zeggen deelneemsters over trajecten bij Nicola:

 wat de inwijdingsreis van 2 jaar bij Nicola me bracht

Testimonials

Verwacht niet alleen dat je intenties uitkomen, dat je in de stroom komt te  staan, en ook een diep gevoelde innerlijke vrede zult ervaren

Aanmelding en informatie

Meld je aan voor de vrijblijvende kosteloze intake  via onderstaand formulier (scroll naar beneden) Informatie: per email info@atlasreiki.nl, whats app of 06 40000827

“Ik heb elders een heel jaar in een vrouwencirkelgroep gezeten. Vanmiddag bij Nicola op de proefdag heb ik, ondanks dat ik nog niemand kende, meer verbinding gevoeld dan in dat hele jaar. “

Welkom op de Open Tempeldag Schaamteloos Genieten 9 oktober 2021

 


Ik geef me op

voor 1 of twee Open Tempeldagen en/of voor de intake van de Mysteriën van het Vuur

 • Prijs: 40,00 €
 • Prijs: 0,00 €
 • 0,00 €

 

[/vc_column][/vc_row]