De Mysteriën van het Vuur

 

Je bent een spiritueel onderlegde vrouw met veel talent, kennis en kunde. Je verlangen is groot om mensen te delen in wat jij te geven hebt. Vanuit jouw authenticiteit. Met hoofd, hart, handen en ziel.


Het is tijd om te materialiseren, om neer te zetten. Niet weer een coachingsopleiding die gecertificeerd is want dat zou klanten trekken. Niet weer meer verbreding. Niet weer een methode in plaats van jouw uniekheid.

Is het jouw tijd om op te houden met eindeloos geven en anderen helpen, en daarmee onbewust jezelf te verbergen.

Je bent klaar om de de stap te zetten, en tegelijkertijd voelt de stap groot en onmogelijk.

Er zijn veel opleidingen die je beloven dat zij de laatste stap zijn en dat je daarna echt zover zult zijn dat. Dit doen wij niet.

Bij ons ga je de stap te zetten. In een veld van vrouwen die ook voor dezelfde dilemma’s staan. Waar je  samenwerkt. En vanuit gesteund zijn jezelf en je omgeving, verbaast over jouw progressie.Wat is de Mysteriën van het Vuur ?

De Mysteriën van het Vuur is een jaarreis die je maakt met sisters in een gelijkwaardige situatie. Gedragen door 4 vuurpriesteressen om te waarborgen dat je blijft bij jouw waarheid en dromen. En de concrete stappen zult zetten die ervoor nodig zijn om ze uit te laten komen.

Binnen dit traject vind je inspiratie, veiligheid en continuïteit opdat je doorzet. Op organische wijze zet je stappen te midden van een warme veilige bedding, de sacred space van je sisters, van het vuur, van Margo, Bonita, Nicola en Rita, van de Grote Moeder en van al onze spirithelpers.

Een unieke kans om je heft in eigen handen te nemen in een veilige en uitdagende sfeer. Het programma van de jaarreis staat niet precies vast, dat wat nodig is om jouw intenties uit te laten komen, zal organisch geboden wordt.

Twee grote vuurrituelen zullen we zeker doen, en dat zijn een zweethut en een vuurloop. Deze heilige rituelen, overgeleverd door oude tradities brengen op eigen wijze transformatie op gang.

 


Voor wie is dit Vuurtraject?

Je hebt regulier werk of een eigen onderneming, waarin je je spirituele kwaliteiten tot hun recht wil laten komen in plaats van plaats van achter te houden.

Of je bent (ook) watergietster, yogadocent, ceremonieel vuurloopbegeleidster, natuurcoach, begeleider ayahuasca ceremonies,  kunstenaar, sjamaan, healer/reader, medium, fotograaf, vuurhoedster, mindfullnesdocente, Reiki master of  tantrika en je resoneert ergens met termen als heks, druïde, priesteres, vala, oervrouw, völva, medicijnvrouw, vuurvrouw, visionair, wereldverbeteraar. Maar waar je voor staat komt er nog niet helemaal uit.

Je hebt een goed contact met de bron maar niet steeds. Je aarding kan beter. Je bent toe aan een hogere levenskwaliteit waarbinnen jij meer jouw authenticiteit en talent gaat leven zodat jij meer mensen kunt gaan helpen. Je wil dit niet doen vanuit wilskracht maar vanuit gedragenheid.

Je voelt de roep om dieper te gaan, je innerlijk vuur, je passie aan te blazen en vreugdevol volgende stappen te zetten. Elkaar’s vuur en passie te erkennen, uit te nodigen en laten groeien. Ruimte en bedding bieden voor jezelf en voor elkaar.

Vuur

Vuur verwarmt, vuur is passie en verlangen, brengt vertrouwen.

Vuur vernietigt, maakt schoon, reinigt, vernieuwt.

Vuur is de sensualiteit gevoeld in iedere cel van je lijf en in de wiegende beweging van je bekken.

Zielevuur ritueel, zweethut ritueel, Heilige vuurloop ceremonie.

Deze rituelen en andere vuren zullen we steeds ontsteken. Een Heilig Vuur voorbereiden met puur natuurlijke materialen, het ontsteken zonder lucifers of aansteker, het hoeden, doen we keer op keer en je bent erbij betrokken hoe dit te doen zoveel als je wilt.

 

IK BLAAS ZIELEVUUR IN JOUW MYTHE

 “Ik weet nu beter wie ik ben, en dat maakt me mentaal solider. Ik voel me doorgaans erg op mijn gemak nu. Niet zoals voorheen vanuit een soort stoere bluf, maar gewoon omdat ik dichter bij mezelf ben. Ik durf te vertrouwen op mijn kern. En dat maakt me veel minder een speelbal in de handen van anderen. “

 

Verwacht een intens jaar

 

“Ik ervaarde genoeg veiligheid om me te uiten over waarover ik me ergerde. Dat was opvallend, zeker een teken dat ik gegroeid ben in het niet meer uit de weg gaan van conflicten. “

“ik heb veel meer begrip en ervaring gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen.”

 

Wanneer is de Mysteriën van het Vuur niet voor jou ?

 • Als je niet dit leven meer ontspannen jezelf wilt zijn
 • Als je spirituele talent al volledig tot uitdrukking komt, je er ook goed van kunt leven en geen persoonlijke issues meer hebt
 • Als  je niet wilt investeren in jezelf
 • Als je niet bereid bent je schaduwkant aan te kijken
 • Als je niet open wil staan voor verandering, verwondering, voor het mysterie en bij te dragen / deel te nemen aan ceremonie en ritueel.
 • Je worsteling met trauma acuut is, je hebt nu een therapeut nodig (in overleg kan de juiste zorg en dit Vuurtraject naast elkaar lopen).
 • Als je geen zusterschap wilt ervaren
 • Als je niet keer op keer diepgaand gevoed wil worden en in de flow komen
 • Je niet wil bijdragen aan de heling van de aarde.
 • Als je niet van vreugde en schaamteloos genieten houdt, en dat van jou zo mag blijven.
 • Als al je zaterdagen al volgepland staan (er is ongeveer eens in de 6 weken een tempeldag op zaterdag)

“…. er is een grote shift geweest. … Echt het is het grootste cadeau wat ik ooit ontvangen heb. Dankjewel Nicola dat jij dit mogelijk maakt”.  

De Mysteriën van het Vuur is een thuis, en een leertraject

De Mysteriën van het Vuur is een op jou afgestemd leertraject. De groep is bewust klein. Je bepaalt aan het begin jouw individuele intenties voor het jaar, samen met Nicola, Bonita of Rita.  Waarin je precies gaat groeien is voor iedere deelneemster anders. De weg voegt zich naar jou en sluit  aan op jouw ‘niveau’.

Er is bedding, een plek en ruimte om in je licht te gaan staan. Ruimte om te experimenteren om naar buiten te treden Een plek om te oefenen en de openingen / de poorten (jouw poorten) te vinden, te openen en stralend door de poorten te gaan. Moeiteloos leiding nemen en geven.

Vurig en passievol leven blazen in jouw eigen mythe. Schaamteloos te genieten. Met vuur ceremonies als leidraad om de sluiers van de mysteriën van het vuur op te lichten.  En geven en nemen in balans te brengen.

Iedere deelneemster en begeleidster doorloopt haar eigen proces. Dat doen we niet individueel maar in gezamenlijkheid.

Binnen de Mysterien van het vuur zetten we fluide leiderschap in. Het is een harmoniserende, zalvende vorm van leiderschap nemen en geven opdat de energie rond blijft zingen, deze opzwiept en het best mogelijke potentieel van iedereen naar boven haalt.

De Mysteriën van het Vuur biedt een plek waar je landt en zult groeien.Waar sta je aan het eind van de Mysteriën van het Vuur?

 • Je geeft het dit jaar door jou ontwikkelde workshop, ritueel, lezing etc op jouw unieke manier. Of je inbreng binnen je reguliere baan is naar volle tevredenheid. Je benut je op natuurlijke wijze je spiritueel  talent in je werk.
 • Je bent een zelfbewuste stralende vrouw met een diep besef van : ‘ik mag er zijn en ik ben helemaal goed zoals ik ben’. Je welkom voelen op aarde precies zoals jij bent, in jouw authenticiteit.
 • Je bent in contact met je vrouwenkracht, wat zal maken dat je beter kunt ontvangen op alle gebieden: relationeel, spiritueel, financieel.
 • je hebt een lange lijn van patriarchale brainwashing achter je gelaten
 • Je bent meer geaard.
 • Je bent in nauwer contact met de natuur, de getijden, en jouw natuur.
 • Je kunt vuur op een heilige manier opbouwen, ontsteken en hoeden, passend in godinnenculturen.
 • Je hebt een betere gezondheid en minder stress door een beter band met je lijf en het meer in je lichaam zijn.
 • Je bent meer in lijn met jouw zielsbestemming en voel je je daardoor in de stroom en levenslustig, van betekenis en blij met jezelf.
 • Je energiehuishouding is gegroeid. De veilige bedding, de safe space is groter dan ooit tevoren. Jij brengt dit voor werkteams, rituelen, inwijdingen, individuele sessies, groepen, je geliefden.
 • Je hebt vuurzussen, wie weet voor het leven. Sisterhood ervaren. Ook als een groep, of omgaan met vrouwen, eerder nooit je ding was.

“Door jou heb ik kunnen ervaren hoe kwetsbaar ik ben en tegelijk hoe sterk ik kan wezen.”

“Na iedere sessie ervaar ik een nieuwe balans in mijn lichaam. De sessies werken ook geruime tijd door.  Het is mijn ervaring dat Nicola … over een hoog spiritueel niveau beschikt, waardoor zij heel adequaat en liefdevol begeleidt.” Lauri Franssen, auteur van o.a Het huis van Isis

 


“Ik was blij dat je ook over je eigen proces deelde, Nicola. Ik merk dat ik dat erg belangrijk vind om te begrijpen waar iedereen staat, dus ook de leider (die toch “de antenne” van de groep is).”

“Er (was) veel ruimte voor humor zonder daarbij uit het oog te verliezen dat humor een serieuze zaak is ; )”

 

Begeleiding door vuurpriesteressen in fluïde leiderschap

Sinds 2 jaar onderzoeken Wilde Wijze Vrouw priesteressen Bonita, Margo, Nicola en Rita hoe we vrouwelijk leiderschap kunnen oprekken. Hoe hiërarchie (steeds aanwezig in sjamanistische rituelen in Westerse landen)  te doorbreken. We richten ons op hoe begeleiden en leiderschap in te vullen vanuit organisch gedragen gezamenlijkheid. Een spannende en vervullende reis.

Nicola, drs, is priesteres, healer en trainer:

Sinds 2009 initieer en begeleid ik  vrouwen in eigen ontwikkelde jaargroepen.  Moedige vrouwen die hun oude ik afleggen en in een nieuw bewustzijn stappen. Kernwaarden zijn veiligheid, gelijkwaardigheid, vrouwelijk leiderschap, puurheid, kwetsbaarheid, non dogma en authenticiteit. Het is me een genoegen en een uitdaging om nu samen met mijn vuurpriesteressen-sisters vorm te geven aan deze vuur jaarreis. Om het niet weer vooral alleen te doen. Bonita, Margo en Rita

Binnenkort stellen Bonita, Margo en Rita zich hier ook voor.

“Ik ken Nicola nu een aantal jaren en steeds blijkt weer dat ze mij een stuk verder kan helpen in mijn levensreis. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om relaties of werk of een ander item.”

A.M.

“Ook de kracht van mijn Afrikaanse voorouders liet zich zien (…). Dat deze ook gevoeld, benoemd en weerspiegeld werd door Nicola maakte de ervaring des te krachtiger.”

“Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

“Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest. “

 

Praktische info De Mysteriën van het vuur

De groep zal bestaan uit maximaal 13 deelneemsters

Data :

De tempeldagen/ -weekenden zijn ongeveer iedere 6 weken van 10.00 tot 17.30 uur op zaterdagen. We vragen je 9.30 aanwezig te zijn om samen in te richten en thee te drinken. 15 januari 2022 5 maart 9 en 10 april 14 mei 2 juli 10 & 11 september 8 oktober

Intervisie Tussen deze tempeldagen in ontvang je een opdracht, bijvoorbeeld het doen van een specifiek ritueel. Tijdsduur circa 3 uur. Deze intervisie doe je samen met 1 of meerdere van je Vuursister.

Individuele sessies De 1 op 1 sessies zijn via (video)bellen of in de praktijkruimte van Nicola in Amsterdam.

Locatie bijeenkomsten

De tempeldagen zijn op het fijne Morgenland, een buiten / natuurtempel, onderdeel van de biologische zorgboerderij Sterrenland.
Al 2 jaar dragen we er bij aan de mooie verwelkomende en verdiepende energie die daar is. Soms zijn we in de prachtige binnenruimte en vaak in de Moeder Aarde buitencirkel met een ceremonieel vuur in het midden.

Adres: Meermuidenseweg 19B, Twello.
Gratis parkeren op eigen terrein. Autoafstand vanaf Groningen 1 u 25 , Eindhoven 1u 10, Amsterdam 1 uur 15 , Utrecht 1 uur, Zwolle 35 min.

OV: Te fietsen vanaf Station Deventer in 20 minuten en te lopen vanaf Station Twello in 15 minuten.

Mogelijkheid tot budgetovernachting ter plekke (kamperen, of op matje in de zaal) 15 € . Vele B&B’s, campings en Hotel Gaia zijn in de directe nabijheid.

 

Investering in jezelf
De prijs die we vragen voor dit empowerment traject is  2297 €.
Deze prijs is inclusief drie 1 op 1 sessies, materialen (pdf’s), 21% btw.
Gespreid betalen is mogelijk tegen meerprijs.


Fikse Vroegboekkorting
Bij opgave en betaling voor 14 augustus is je investering slechts 1997 €

Ook ontvang je twee bonussen:

Bonus 1 Toegang tot de Open Tempeldagen van zaterdag 11 september 2011, 9 oktober en 6 november ter waarde van 105 €
Bonus 2 Een extra 1 op 1 sessie met Nicola ter waarde van 125 € .Wat zeggen deelneemsters over trajecten bij Nicola:

 wat de inwijdingsreis van 2 jaar bij Nicola me bracht

Testimonials

Verwacht niet alleen dat je intenties uitkomen, dat je in de stroom komt te  staan, en ook een diep gevoelde innerlijke vrede zult ervaren

 

Aanmelding en informatie

Aanmelden voor de kosteloze intake doe je via onderstaand formulier
Informatie: per email info@atlasreiki.nl, whats app of 06 40000827

“Ik heb elders een heel jaar in een vrouwencirkelgroep gezeten. Vanmiddag bij Nicola op de proefdag heb ik, ondanks dat ik nog niemand kende, meer verbinding gevoeld dan in dat hele jaar. “


de Mysterieën van het Vuur

Opgave voor het intake gesprek
 • Prijs: 0,00 €
 • 0,00 €