een inwijding in je vrouw zijn

 
Heb jij al eens gevierd dat je een vrouw bent?
 
Feest gevierd, te midden van mensen die om jou geven, omdat jij een vrouw bent?
 
Denk je nu waarvoor, hoezo?
 
Ik ben heel blij dat dat mij ten deel viel , dat ik te midden van sisters gevierd heb dat ik vrouw ben geworden.. En gun jou dat ook.
 
Mijn weg naar het vieren van mijn vrouw zijn is niet een gebruikelijke.
 
Toen ik een kind was wou ik een jongen zijn. Mijn zusjes hadden lang haar, ik kort, ik mocht als enige mijn vader helpen op de boerderij, droeg zo als het even kon geen rok, werd in winkels als jongen aangesproken en was gefascineerd door de voorrechten die jongens genoten.
 

Afschuwelijk vond ik het, toen er als tiener ongelijke bobbels uit mijn borstkas begonnen te groeien. En het gebakje dat papa haalde toen ik voor het eerst ongesteld was kreeg ik bijna niet weg. Ik wou helemaal geen vrouw worden. Ik had niemand om het daar over te hebben.

 


Dat gevoel van een jongen/man willen zijn werd minder toen ik begin 20 voor het eerst een relatie met een vrouw kreeg. Ik werd wat blijer met mijn lijf, dat hoefde niet zo nodig anders. Jaren en jaren ervoer ik mezelf als een soort onzijdig iemand, droeg steevast broeken – een jurk of rok zou als travestie voelen- had kort haar, en zo was het prima.
 
Een van mijn Reiki Masters rond mijn 32 ste noemde mijn vrouwelijkheid ontwikkelen. En ik snapte het niet. Mijn vrouwelijkheid? Niets in mij wilde dat. Vrouwelijkheid ging toch over onderwerping, make-up, mode, manipulatie, in dienst van, zachtheid, vrouw van een man, lange haren, rokken en jurken, minder zijn, elkaar krabben en afkraken, en meer wat voor beelden en ideeën ik daarbij had. Ik kon helemaal niets met wat ze doorkreeg voor mij.
 
Totdat mijn spirituele weg me op mijn 36 ste me naar Wilde Wijze Vrouw leidde, de legendarische pioniers opleiding tot priesteres, opgericht door Klara Adalena. In een tijd dat niemand zich nog bezighield met vrouwelijke spiritualiteit kwamen wij bijeen om onze magische vermogens aan te scherpen en het vrouwelijke heilige haar rechtmatige plek terug te gaan geven opdat de aarde weer in balans kan komen.
 
Ik had me aangemeld voor de priesteressenopleiding vanuit mijn wens tot spirituele verdieping maar het zijn in een cirkel van vrouwen kende ik niet. Laat staan dat ik sisterhood/zusterschap had ervaren.
 
Ergens had ik het me nog afgevraagd of ik dat nou moest noemen tijdens de intake, dat ik mezelf niet als vrouw beleefde – maar dat was er niet van gekomen. De opleiding was gestart we waren een paar dagen bij elkaar gekomen, en ik had een individuele sessie bij Klara gehad en het was niet ter sprake gekomen. Het zal de verhoogde ervaring van godin in ons midden zijn geweest: opeens beseft ik dat ik een vrouw was. Mijn gevoel van niet een specifiek gende was er niet meer. En heel gemeend (en eigenlijk diep triest want kwam vanuit het patriarchale idee dat vrouwen minderwaardig zijn) noemde ik “Ik ben nu een vrouw merk ik En ik vind het niet eens erg”
 

Samen vierden we mijn vrouw zijn . En dat was heerlijk.

 
Ondubbelzinnig zal mijn vrouw zijn wel nooit worden. (Wat het nooit is, we zijn allemaal vrouw én man.) Na het vieren dat ik een vrouw was geworden kreeg ik de suggestie mee om de komende tijd veel mijn vrouwenlijf, mijn bekken, heupen te voelen. Maar wat gebeurde er : ik voelde nu bewust mijn fijne rondingen maar er voelde (ook?) een mannenlijf in mij.
 
Hoe dan ook, het vieren van mijn vrouw zijn enorm bijgedragen heeft om biologisch moeder te worden, zwanger te worden, te baren, de borst te geven. Iets wat ik nooit van zijn leven had willen missen. En waarschijnlijk zonder niet gelukt zou zijn. En droeg bij aan prettig volwassen worden.
 
Op 25 oktober organiseer ik voor het eerst een Inwijding in je Vrouw Zijn dag.
 
Deze dag is tevens bedoelt om te voelen voor jou of De Weg van de Oervrouw voor jou zou passen. Het kan zijn dat je uitgenodigd wordt voor een intake.
 
Alle vrouwen in natuurvolkeren over de hele aarde (we kunnen aannemen dus ook in ons laag land in vroegere tijden) krijgen een inwijding met groot feest als ze gaan menstrueren en hun vrouw zijn zich aankondigt. . Om haar overgang van meisje naar vrouw te markeren ondersteunen. Om haar bestaan te eren en de potentie van vruchtbaarheid te vieren De hele clan ondersteunt haar in het zijn van wie ze is. Ze hebben het allemaal nodig dat zij gaat doen waar ze goed in is en waar ze blij van wordt. Dit komt de hele gemeenschap ten goede.
 
In het westen levende vrouwen hebben vrijwel nooit gevierd dat ze een vrouw zijn.
Dat gaan wij wel doen ! Een dag aarden en ontspannen, met vuur, meditatie, verbinding, sisterhood en heling. En als je wilt krijg je ook een inwijding tot vrouw en blessings van je sisters.
Informatie: per contactformulier, email info@atlasreiki.nl, whats app of 06 40000827