2 jarige traject Oervrouw sept 2019 – juni 2021

Nog een paar plekken: meld je nu aan

Herken je dit:

 • Ben je spiritueel ontwikkeld, maar blijven er stukken liggen waar je zelf niet bij kunt en tegen aan blijft lopen?
 • Heeft je directe omgeving weerstand tegen jouw gave en vermogens?
 • Heb je weinig helderheid over wie  jouw spirithelpers zijn en hoe je ze kunt benaderen?
 • Je hebt geen weet hoe je heldervoelendheid, helderhorenheid, helder weten en of helder zien hoe op een constructieve manier in te zetten.
 • Je wilt rituelen cq ceremonies doen en begeleiden?
 • Hoe breng je voor-patriarchale wijsheid binnen in je healings en rituelen?
 • Ervaar je leegte en niet de kracht om diepgaand jouw zieleweg te leven en je gelukkig te voelen in het werk dat je doet?
 • Sta je niet volledig in je kracht, stroomt het niet, zoals het zou kunnen?
 • Zijn je helende vermogens niet optimaal, is je kanaal nog niet zo groot?
 • Het je verbonden voelen met anderen,  en met het leven op aarde, daar zit nog zeer op.
 • Het voelt nog niet veilig om jouw licht te laten schijnen.
 • Hop je van losse workshop naar losse workshop en zit er geen lijn en richting in je ontwikkeling?


Wat is het 2 jarige Oervrouw traject?

De Weg van de Oervrouw is een uiterst subtiel & immens krachtig mystieke pad.  Het is een beproefde weg van de ziel opdat jij je dromen waar gaat maken. En gaat doen waarvoor je op aarde gekomen bent.

Het mystieke pad bestaat uit 16 essentiele stappen. Het eerste jaar laat je alle ideeën over wie je dacht te zijn vallen, pel je lagen van jezelf weg. In het tweede jaar bouw je jezelf op, nu in vernieuwde vorm – te midden van de warme bedding, de sacred space van je sisters, Nicola, de Grote Moeder en al onze spirithelpers.

In het 2 jarige  Oervrouw traject vind je inspiratie, veiligheid en continuïteit waarbinnen je je persoonlijke proces dieper aangaat en je doorzet. En je treft sisters op jouw weg, wellicht vriendinnen voor het leven.

Gaan leven als bewuste vrouw betekent een lange lijn van patriarchale brainwashing achter je laten en jezelf omarmen en liefhebben zonder voorwaarden.

Voor wie is het Oervrouw traject? Je profiel bij aanvang:

Je hebt een vrij beroep en  indentificeer je met healer/reader, heks, druïde, priesteres, Reiki master, alternatieve arts, natuurcoach, yogadocente, begeleider ayahuasca ceremonies, zweethut ceremonies, sjamaan, vuurvrouw, mindfullnesdocente of tantrika etc

De combinatie van vrouwenkracht, rituelen en healing geven zijn nog niet bij elkaar gekomen in jou. Je hebt een goed contact met de bron maar niet steeds. Je gaat voor een hogere levenskwaliteit waarbinnen jij meer jouw talent gaat leven waardoor jij meer mensen kunt gaan helpen.

 

 

“Ik weet nu beter wie ik ben, en dat maakt me mentaal solider. Ik voel me doorgaans erg op mijn gemak nu. Niet zoals voorheen vanuit een soort stoere bluf, maar gewoon omdat ik dichter bij mezelf ben. Ik durf te vertrouwen op mijn kern. En dat maakt me veel minder een speelbal in de handen van anderen. “

 

3 pijlers komen in het Oervrouw verdiepingstraject samen en maken je tot een volwaardige authentieke oervrouw priesteres ( cq vala, heks, healer welke/als er een term voor jou past) 

1) Healing– het overbrengen van helende energie die jezelf als doorgever ook nog eens in balans brengt, puur met jouw zijn,  met je lijf en stem, zonder hulp van drum of ratel. Atlas Reiki – Vipassana– Sat Nam Rasayan Healing, In je lijf, hart, buik, baarmoeder, bekken, je sensuele zijn. En uit je hoofd. Spirithelpers.

2) Sjamanitische rituelen – wat zijn dat – hoe pak je het aan – waarom doe je ze – hoe wordt het effect ervan groter – waardoor durft iedereen er nog dieper in te gaan. Seidhr (sjamanisme van de Lage Landen)– Sjamanisme – de natuur – voorouders – systemisch werk.

3) Godinnenculturen – vrouwelijk goddelijke  – zusterschap, puur vrouwen groep / vrouwencirkel. Jouw godin (of god).  De omwenteling die gaande is van patriarchaat naar partnerschapscultuur ondersteunen. Vrouwelijk leiderschap. Priesteres, heks, vala, volva, zijn.

 

Verwacht twee intensieve jaren

 

 

“Ik ervaarde genoeg veiligheid om me te uiten over waarover ik me ergerde. Dat was opvallend, zeker een teken dat ik gegroeid ben in het niet meer uit de weg gaan van conflicten. “

 

“heb ik veel meer begrip en ervaring gekregen van wat ware vrouwelijke kracht is, en hoe deze uit te dragen.”

Wanneer is de Weg van de Oervrouw niets voor jou ?

 • Als je niet van plan bent dit leven een grotere impact te maken
 • Als  je niet wilt investeren in jezelf
 • Je niet het vereiste beginniveau hebt
 • Je geen klik met Nicola voelt
 • Als je niet keer op keer diepgaand gevoed wil worden.
 • Als je spirituele talent al helemaal tot uitdrukking komt en je er ook goed van kunt leven en geen persoonlijke issues meer hebt
 • Je niet wil bijdragen aan de heling van de aarde.
 • Als al je vrijdagen al volgepland staan (er is ongeveer eens in de 6 weken een groepsbijeenkomst)
 • Je worsteling met trauma is acuut, je hebt nu een therapeut nodig ( in overleg kan therapeutische zorg en Oervrouw traject naast elkaar lopen).

 

“…. er is een grote shift geweest. … Echt het is het grootste cadeau wat ik ooit ontvangen heb.
Dankjewel Nicola dat jij dit mogelijk maakt”.

Lisenka Brouwer

Opbouw van de Weg van de Oervrouw

Oervrouw is een op jou afgestemd leertraject. De groep is bewust klein. Je bepaalt aan het begin jouw individuele intenties voor het jaar, samen met Nicola. Waarin je precies gaat groeien is voor iedere deelneemster anders. De spirituele reis sluit  aan op jouw ‘niveau’.

Het Oervrouw traject begint in september 2019 en eindigt juni 2021. Iedere zes weken komen we met de groep bij elkaar. Tussen deze dagen tref je iedere zes weken een sister om samen intervisie te doen. 3 keer per jaar heb je een een op een sessie met Nicola.
Aan het begin van het traject bepaal je samen met Nicola je intenties voor het eerste jaar.

 

 

Wat levert de Weg van de Oervrouw je op, waar sta je aan het eind van deze twee jaar

 • Meer in contact met je vrouwenkracht, wat zal maken dat je beter kunt ontvangen op alle gebieden: relationeel, spiritueel, financieel.
 • Verdieping en verbreding en verankering van je helende vaardigheden.
 • Je gaat beter functioneren in je werk of dat nu in je eigen praktijk, vrij beroep, onderneming – regulier of alternatief – is.
 • Ben je meer in balans en ervaart daardoor meer levenskwaliteit.
 • Ben je ervarener in het doen van rituelen en kun je er daardoor zoveel meer mee doe in jouw veld van expertise.
 • Ben je in nauwer contact met de natuur, de getijden, en jouw natuur.
 • Heb je een betere gezondheid en minder stress door een beter band met je lijf en het meer in je lichaam zijn.
 • Ben je meer in lijn met jouw zielsbestemming en voel je je daardoor in de stroom en levenslustig.
 • Je energiehuishouding groeit waardoor je een safe space ofwel een veel grotere bedding kunt neerzetten voor heilige rituelen, inwijdingen en groepen/ groepstrainingen.
 • Oervrouw zussen, wie weet voor het leven. Sisterhood ervaren. Het is niet meer van deze tijd het alleen te doen.
 • Je welkom voeler op aarde precies zoals jij bent, een welkom voor jouw authenticiteit.
 • De besproken persoonlijke intenties zijn uitgekomen
 • jouw ziel is meer ingedaald, het is makkelijker voor je in alle situaties je authentieke zelf te zijn
 • je leven loopt synchroon met wat jij te doen hebt op aarde
 • je band met het ongeziene is sterker
 • je band met de vuurspirits en andere elementalen is sterk

Je kunt kiezen voor extra modules om ook  in deze 2 jaar de Atlas Reiki Practitioner en de Atlas Reiki Master te halen.

 

“Door jou heb ik kunnen ervaren hoe kwetsbaar ik ben en tegelijk hoe sterk ik kan wezen.”

 

“Na iedere sessie ervaar ik een nieuwe balans in mijn lichaam. De sessies werken ook geruime tijd door.  Het is mijn ervaring dat Nicola … over een hoog spiritueel niveau beschikt, waardoor zij heel adequaat en liefdevol begeleidt.”
Lauri Franssen, auteur van o.a Het huis van Isis

 

 

godinnenbeeldje oeroud 40.000
Bonussen, extra krijg je in het eerste jaar:

Útiseta, in de natuur  Verbind je jezelf op een diepgaande manier met Moeder Aarde en je eigen unieke Natuur door dit diepgaand oeroude sjamanistisch ritueel van de Lage Landen. Een intense reis buiten naar het diepste van je ziel.  ( verwant aan een vision quest, maar dan anders. Duur : 1 dag). Het opzoeken van de wilde natuur om je te verbinden en meer van jezelf te ontdekken is van alle culturen en tijden. Útiseta vind vanouds speciaal plaats op daken en of kruispunten van wegen. Ter waarde van € 235, –

Rite of the Womb Het Ritueel voor de baarmoeders is een krachtige inwijding, een energetische transmissie naar de baarmoeder die ons op alle lagen er aan herinnert aan de eenvoudige en essentiële waarheid dat de baarmoeder een plek van de kracht van creatie en geboorte geven aan het leven is. Een magische plaats in ons lijf die toegang heeft tot de Melkweg en ook tot de baarmoeder van Moeder Aarde. Na je deze inwijding kun je dit weer doorgeven aan de vrouwen om je heen. Ter waarde van € 97, –

Pijlbreek ceremonie Overtref jezelf. Een uitdagend ritueel wat je helpt in de zonnewereld te komen en met ‘jouw’ godin te verbinden. Een heerlijk tegelijk aards en hemels ceremonie waarbij je je krachten leert bundelen en in het nu te zijn.
Ter waarde van € 97, –

Heilig vuurloopritueel. Immens transformerend, helend en bekrachtigend ritueel. Op schitterende buitenlocatie. Een unieke uitdaging in een puur vrouwen setting. Het vuur wordt gehoed door een team van doorgewinterde vuurpriesteressen.
De essentie  is niet dat je het goed hebt gedaan als je over de brandende kolen hebt gelopen, de essentie is aanwezig zijn in dit tweedaagse ritueel met alles wat er is, angst, hoop, moed , trots. En je band met de vuurspirits aangaan en verdiepen en je passie en vuur voelen. Ter waarde van € 435,-

 

“Ik was blij dat je ook over je eigen proces deelde, Nicola. Ik merk dat ik dat erg belangrijk vind om te begrijpen waar iedereen staat, dus ook de leider (die toch “de antenne” van de groep is).”

 

“Er (was) veel ruimte voor humor zonder daarbij uit het oog te verliezen dat humor een serieuze zaak is ; )”

 

Van wat doen met heling, naar een helende vrouw ZIJN

 

 

Begeleiding door Nicola

NicolaWie ik ben? Ik ben drs. en priesteres, healer en trainer. Nadat ik in 2000 werd verrast door een spontaan en diepgaand visioen gooide ik het roer op relationeel- en werkgebied volledig om. Werkte ik voorheen als wetenschappelijk onderzoeker en projectmanager, nu was ik supergemotiveerd om het doorgaands ongeziene een grote plek in mijn leven te geven en ben ik een Reiki praktijk gestart.

Er wordt van mij gezegd dat ik uitblink in diepgang en de stilte (de sterrenwereld) in jezelf  brengen. Ik ben ervaringsdeskundige – en uitgebreid geschoold –  om mensen te leren omgaan met een angststoornis, de gevolgen van seksueel misbruik en het verlies van een geliefde door de dood.  Ik leer nog steeds bij om met mijn eigen littekens en eigenaardigheden een zinvol leven te leiden.

Inmiddels heb ik al honderden mensen tijdens moeilijke periodes in hun leven bijgestaan, in duizenden helende sessies en rituelen. Hen geholpen de eigen levenskwaliteit te verhogen, weer in de stroom te komen,  doorbraken bewerkstelligd en dichter bij/ teruggebracht bij eigen kern, ziel en kracht.

Al sinds 2009 faciliteer ik  in veilige en overzichtelijke jaargroepen vrouwen die hun oude ik afleggen en in een nieuw bewustzijn stappen. Kernwaarden zijn veiligheid, gelijkwaardigheid ( non-hiërarchisch), vrouwelijk leiderschap, puurheid en authenticiteit.

“Ik ken Nicola nu een aantal jaren en steeds blijkt weer dat ze mij een stuk verder kan helpen in mijn levensreis. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om relaties of werk of een ander item.”

A.M.

 

“Ook de kracht van mijn Afrikaanse voorouders liet zich zien tijdens (…). Dat deze ook gevoeld, benoemd en weerspiegeld werd door Nicola maakte de ervaring des te krachtiger.”


“Onze kwetsbaarheden komen bloot te liggen en Nicola schroomt niet haar eigen kwetsbaarheid ook te laten zien, daarmee toont ze kracht en dus durf ik haar te vertrouwen.”

 

“Nicola heeft me de verdieping aangereikt die ik wilde, ik weet niet of dat bij een andere trainer/trainster ook mijn deel was geweest. “

 

godinnenbeeldje oeroud

 

Locatie bijeenkomsten
De tempeldagen zijn in het comfortabele Lichtcentrum Amsterdam, Schellingwouderdijk 337 te Amsterdam. Deze oase van sfeervolle inspiratie heeft ook een boomgaardje waarin we ook zullen zijn.
Het Lichtcentrum is ook goed bereikbaar met het OV. Gratis parkeren.
Sommige groepsbijeenkomsten zijn in geselecteerde goed bereikbare natuurgebieden.

Locatie individuele sessies
De een op een sessie’s kan via videobellen ( zoom.us of skype houden) of in de praktijkruimte in Amsterdam.

 

Praktische info De weg van de Oervrouw aanvang 20 september 2019

De tempeldagen zijn ongeveer iedere 6 weken van 9.30 tot 17.00 uur op vrijdagen . De groep zal uit 8 vrouwen bestaan.

Wat zeiden deelneemsters over doorgaande trainingen van Nicola: http://atlasreiki.nl/afronding-van-het-eerste-2-jaarse-traject/

en http://atlasreiki.nl/aanbevelingen-jaartrainingen/

 

Verwacht niet alleen dat je intenties uitkomen, om in de stroom te komen staan, en ook een diep gevoelde innerlijke vrede te ervaren

 

Aanmelding en informatie
Oervrouw past niet voor iedereen. Het traject kent een intake, waarin aanmeldster en begeleiding samen nagaan  of het past.

 • Je intakegesprek vraag je aan je via onderstaand formulier of info@atlasreiki.nl
 • Informatie: per email, whats app of 06 40000827  

 

“Ik heb elders een heel jaar in een vrouwencirkelgroep gezeten. Vanmiddag bij Nicola op de proefdag heb ik , ondanks dat ik nog niemand kende, meer verbinding gevoeld dan in dat hele jaar. “