Mini Quest – ontmoet je potentie in de natuur

Een gemis aan natuurlijke omgeving  blijkt uit onderzoek de oorzaak van de huidige epidemie van zelfmoorden en depressie in West -Europa. Ieder van ons is in meer of mindere mate niet helemaal verbonden. Het zijn in de natuur is van onschatbare waarde om inzichten te krijgen en je weer te verbinden met je ziel.duinenlandschap mini nature quest atlas reiki oervrouw

De oorsprong van een Vision Quest, bewust de wilde natuur in gaan

Een Vision Quest is een belangrijk diepgaand ritueel. Als Native American tribes een probleem hadden waar ze niet uit kwamen, of als er een jonge man of vrouw was die (nog) geen duidelijk had wat haar of zijn levensmissie was, dan ging deze persoon alleen de wildernis in. Zonder eten, zonder tent. Zich openstellend voor een visioen. Sommige tribes hadden vaste plekken hiervoor.

Na een paar dagen en nachten werd de quester weer in het dorp verwelkomd. En verzamelden de wijze oude vrouwen en mannen, de elders, zich. Om de held op te vangen, en te luisteren naar het verhaal. Om te spiegelen, de betekenis van de quest te verhelderen.

De oprichter van Reiki, Mikao Usui, deed op latere leeftijd ook een Vision Quest. En wat voor een…

Nadat het bedrijf dat zijn opa opgericht had failliet ging, verliet Sensei Usui huis, haard en gezin, zei zijn werk en de lessen voor zijn spirituele leerlingen af, en ging naar de heilige berg Kurama Yama om daar 21 dagen te vasten en te mediteren. Hij kwam verlicht terug. En daar plukken wij nu nog de vruchten van.

Jezus ging 40 dagen de woestijn in, evenals zijn opa Joachim. Anna en Joachim – bij wij Maria geboren werd – waren al jaren ongewild kinderloos. Joachim ging toen de stad uit, de natuur in opdat hun verlangen ingewilligd zou worden.

Boeddha bereikte verlichting onder een boom.

Sprookjeshelden als Roodkapje en Vasalissa gingen het bos, de wildernis in, waar zij nieuwe ervaringen opdeden.

De tempels van voor-christelijke voorouders in de Lage Landen waren in een open plek … in het bos.

Seidkona’s , vala’s – dat zijn heidense priesteressen van hier – zaten op gezette tijden ‘buiten’. Op een kruispunt van wegen, of op daken. Dat gebruik, wat een Noord Europese variant is van een Quest, heet útiseta. In het oudijslands: uit-zitten.

Het opzoeken van de wilde natuur om je te verbinden en meer van jezelf te ontdekken is van alle culturen en tijden.

nature quest vision quest mini oervrouw atlas reikiWaarom zou je een mini quest doen?

Zijn status, geld, mooie spullen, de juiste vrienden, het juiste huis en auto, je goede baan te belangrijk voor je omdat je NIET VOELT dat je geliefd bent om wie je BENT?

Kun je niet goed bij je behoeftes en gevoelens ?

Hoor je je stem van je ziel niet?

Wil je je relatie met de natuur opnieuw ontdekken en er (weer) diep mee verbinden?

Lukt het niet harde tegenslagen in het leven te boven te komen?

Ben je zoek naar wat je bestaansreden is?

Wil je antwoorden op prangende levensvragen?

Voelt het alsof je nog niet goed op aarde bent gekomen?

 

Nicola haar ervaring met Vision Quests

Ik voel me heel blij als ik in mijn eentje, zonder dat ik iets hoef, dwaal door de natuur. Steeds als ik alleen de natuur in ga, of ook in de stad een wandeling maak, kom ik ‘ wondertjes’ tegen en ga ik me weer synchroon voelen met mijn ziel en me dankbaar en de overvloed van het leven voelen.

Tijdens mijn opleidingsjaren 2006-2010 tot priesteres bij het toenmalige Wilde Wijze Vrouw deden we regelmatig mini quest. Najaar 2007 onderging ik mijn ‘grote’ Vision Quest: 3 dagen en nachten op een berg op Kreta, zonder tent, eten, en 2 dagen zonder drinken. De intentie van deze Quest was het ontvangen van een spontane priesteres inwijding. Daar op de berg twijfelde ik of ik wel goed genoeg zou zijn om een inwijding te mogen ontvangen. En of die kwam, en hoe!

In de zomer van 2015 deed ik een 24 uurs Quest bij Hermine en Bart. Dat najaar volgde ik training van Rob Top van Instituut voor Rites de Passage, in het begeleiden van Vision Quests.

Aan mijn doorgaande groepen sinds 2008 geef ik Mini Quests. De Oervrouw groep die 2 februari 2019 van start gaat zal een 3 daagse Vision Quest doen.


Ervaringen van Questers

“Ik had aanvankelijk niet gedacht dat een Mini Quest me kon brengen wat ze deed. In slechts een uur in de kloktijd betrad ik in de rituele wereld een tijdloos moment van duiding en inzicht. Verhult in de privacy van de vrije natuur kon ik mezelf uiten, voelen en vond ik stukken terug die stonden te popelen om zich met mij te vereenzelvigen. Het was diep, heftig en ook vreugdevol. Eervol ging ik die dag terug naar huis, met nieuwe antwoorden en een stuk minder verdriet. Wederom door mijn begeleiding begroet.”

Jasper Griepink, kunstenaar, www.jaspergriepink.nl

“Ik dacht wat lang, 1,5 uur alleen. Maar de tijd was heel snel voorbij en eigenlijk had ik nog zin om alleen te zijn.”

 

” Ik ging met Nicola het bos in voor een Mini Quest na een intens weekend waar ik veel inzichten had gekregen.
Ik wilde d
it nieuwe perspectief bestendigen. Het voelde veilig om deze inzichten met Nicola te delen. En het was heel fijn om dit ook met de natuur te delen en daarmee nog meer in mezelf te verankeren.
Een extra cadeau is het besef dat deze inzichten nu ook een fysieke plek – een boom in mijn geval- hebben, waar ik naar terug kan gaan.”

Margo Lieverse, priesteres, vuurhoedster, moeder

 

“De spiegeling door Nicola was haast sprookjesachtig. Ik merkte dat het echt van belang was wat ik was tegengekomen.”

 

“Ik voel nu zoveel meer en beter wat me te doen staat en dat ik de energie heb om dat te doen”

 

Wie hebben baat bij een Mini Quest ?

Een Mini Quest past bij uitstek bij mensen met een drukke agenda die veelal niet genoeg reflectietijd en integratietijd nemen en in zichzelf willen investeren.  Als je er aan toe bent een hernieuwde verbinding te maken met je ziel, en je innerlijke natuur.

Voor mensen in belangrijke posities bij de overheid, bedrijfsleven, eigen onderneming met spirituele interesse. En ook voor diep spiritueel ontwikkelde geïnteresseerden.

Het is niet noodzakelijk om over een flinke conditie te beschikken. Een Mini Quest heeft niet als doel om te wandelen of afstand af te leggen. Je kunt zelfs een Quest doen als je slecht ter been bent.

 

Wat maakt onderdeel uit van het Mini Quest programma ?

  • inquery, voorgesprek per skype of telefoon

Op de dag van de Mini Quest

  • een geleide aardingsmeditatie met priesteres Nicola
  • ritueel reinigingsritueel
  • op jou afgestemd aanvangsritueel in de natuur
  • de mini quest in een schitterend relatief rustig goed bereikbaar natuurgebied
  • een veilige bedding door priesteres Nicola en haar spirituele helpers. Nicola is volledig present voor je in het basiskamp tijdens je Quest.
  • liefdevolle ontvangst en ritueel bij terugkomst in het basiskamp
  • ruimte en aandacht voor jouw verhaal en spiegeling van je ervaringen

Ter integratie van je mini quest

  •  een dag of twee dagen later telefonische terugkoppeling, debriefing

Informatie en aanmelden:

Boek je Mini Quest via contact, email e-mail: info@atlasreiki.nl of 06 40000827

Wees welkom.