Wat is er speciaal aan de nieuwe plek voor Reiki sessies in Amsterdam Noord ?

Wat is er speciaal aan de nieuwe plek voor Reiki sessies in Amsterdam Noord ?
Ik voel me blij over de fijne nieuwe plek die ik gevonden heb. Nu kan ik ook weer in Amsterdam Noord Reiki sessies geven. Nadat we in maart uit de Van der Pekstraat 1 weg moesten weer een waardige plek.

Ik voel me steeds prettig in een praktijkruimte op de begane grond met uitzicht of dichtbij aanwezigheid van een boom. Daar is nu helemaal in voorzien. Naast Studio Yoga Roots achter Nieuwendammerdijk 308 –  wat mijn nieuwe stek is per september  – staat een stevige eikenboom.

Auto’s kunnen er gratis practisch voor de deur parkeren en het is heel makkelijk te bereiken vanaf de ring. Mooie bijkomstigheden van deze nieuwe locatie voor mij is dat de school van mijn zoontje volgend jaar op een paar minuten afstand gevestigd zal zijn, en dat ik in Noord woon en niet het IJ hoef over te steken om er te komen.

De eik naast Atlas Reiki Amsterdam Noord

Groene oase binnen Amsterdam

De nieuwe praktijkruimte is om meer redenen een unieke plek binnen Amsterdam. Naast de studio is een meertje, omzoomd met bomen en struiken. Er zijn  paadjes om het meertje heen, en een klein wild bos ernaast. Een groene oase binnen de ring. Het kan fijn zijn nog een rondje te wandelen na een Reiki sessie. Ik ga het zeker doen, er wandelen na het geven van sessies. Nog even niet de drukte en hektiek in. Scroll naar beneden voor meer omgevingsfoto’s.

Opmerkelijke onstaansgeschiedenis Nieuwendammerdijk 308

De neoclassicistische herenhuizen aan de Nieuwendammerdijk 300-308 zijn op een bijzondere manier onstaan. De beroemde arts Johann Georg Mezger (1838 – 1909) kreeg van de Zweedse prinses, later koningin, Sophia van Nassau-Weilburg bouwgrond in Nieuwendam. Sophia dankte hem zo voor de genezing van haar zoon Gustaaf. De 13-jarige Zweedse troonopvolger was na een val van zijn paard zo goed als invalide geraakt. Mezger beloofde dat hij hem in drie weken weer zou kunnen laten lopen. En dat lukte !

mezger
Mezger werd wel  ‘de man met de gouden duimen’ en ook wel de ‘vorstenvrijver’ genoemd. Hij hielp vele leden van Europese vorstenhoven . Hij woonde en behandelde in het Amstelhotel. De door hem gebouwde ‘kuur’huizen aan de Nieuwendammerdijk maakte het mogelijk om zijn gefortuneerde klantenkring net buiten Amsterdam onder te brengen in een schonere omgeving. Ook nu nog is deze goede bereikbare plek er een met veel minder prikkels dan elders in Amsterdam, en daarmee uitstekend geschikt voor helende Reiki sessies.

 Boek een Reiki sessie

Enige sfeerimpressies:

Atlas Reiki behnadelbank (1024x771)

Ingang Atlas Reiki Amsterdam Noord (1024x653)

kaarsjes bij atlas reiki amsterdam noord godinnenbeeldje

 

doodlopend straatje (1024x681)

De omgeving, het meertje

Bordje op de deur Atlas Reiki Amsterdam Noord

Wandelingtje (1024x768)

de thee staat klaar bij atlas reiki

Nieuwendammerdijk 300- 308 kuurwoningen voor vorstenhuizen

Natuur erbij (1024x768)
Atlas Reiki praktijk Amsterdam Noord (1024x768)

Related Posts

Leave a reply